19 / 04 / 2024

Rize'de binaları kamulaştırılan vatandaşlardan tepki!

Rize'de binaları kamulaştırılan vatandaşlardan tepki!

Rize'de yapımı devam eden bulvar projesi kapsamında 'acele kamulaştırma' ile binaları için yıkım kararı verilenler, kamulaştırma bedellerinin düşük olduğunu dile getirerek kendilerine yardımcı olunmasını talebinde bulundu. 



Rize’nin merkeze bağlı Atmeydanı Mahallesi’nde yapımı devam eden bulvar projesi için bazı binaların ‘acele kamulaştırma’ kararı ile kaldırılmasına karar verildi. Sözcü'de yer alan habere göre; binalarına düşük kamulaştırma bedeli verildiğini iddia eden bölge halkından bazı vatandaşlar, yardım talebinde bulundu.

Pazar Sokak üzerinde yer alan 24 haneli Gazi Apartmanı’nda yaşayan Cemal Erdem, 640 metrekare alandaki binanın yol için 19,77 metrekaresinin gerektiğini ve bu sebeple binanın kamulaştırıldığını belirri.

YARDIMCI OLSUNLAR

Erdem, “Bize daire başı 100 ile 140 bin lira arasında ödeme yaptılar. Bu fiyatlara nasıl alacağız. Bize yardımcı olsunlar” diye konuştu.

İlyas Kart da, “Bize verdikleri para ile biz nasıl bir daire alalım. 110 bin lira veriyorlar” dedi. 

Şafak Küçükoğlu (68) ise “Nereye gidip sığınalım. Ben hastayım nereye gideyim?” şeklinde konuştu.

RAYİÇ BEDELLER ESAS

Rize’de bulvar projesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’nce kamulaştırmalar devam ediyor. Karayolları yetkilileri, kamulaştırma bedellerinin bilirkişilerce belediye emlak rayiç bedelleri kriter alınarak belirlendiğini açıkladı.

Rize'de 100 bin sosyal konut için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön