23 / 04 / 2024

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde bir binadan kopan parçalar başka bir evin yatak odasını deldi. Evlerinin sallandıklarını söyleyen sakinler korkudan binalarına giremediklerini belirtti. 



Rize Yeniköy'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları zaman zaman bazı apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor. Hürriyet'te yer alan haberegöre; 10 katlı 35 daireli Yenibirlik Apartmanı sakinleri, 4 gündür süren  yıkım çalışması sırasında her kepçe darbesini evlerinde hissediyor. Yıkım esnasında kopan beton parçaları apartmanda 2 ayrı daire hasar gördü. 

Yıkımda kopan bir beton kütlesi birinci katta oturan Demircan ailesinin yatak odasının duvarını delerek odaya girdi. Gürültü sonrasında odaya giren aile karşılaştıkları manzara karşısında şoke uğradı. Apartman sakinlerinin çoğu ise günü dışarda geçirdi. 

Rize de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

'BİNA SALLANIYOR, EVDE DURAMIYORUZ'

Yıkım esnasında evde kalamadıklarını söyleyen Seher Bulut, “Yıkım devam ederken evde duramıyorum, çok korkuyorum, bina sallanıyor. Evlerden sabah çıkıyoruz, sonra mecbur girmek zorunda kalıyoruz. 4 gündür bunu yaşıyoruz. Yıkımı devam eden binada çökmeler oldukça bizim ev yıkılıyor zannediyoruz. Bu binanın ardından bir bina daha yıkılacak. Keşke yıkım başlamadan bizim apartmanda yaşayanları tahliye etseydiler, bu korkuyu da yaşamazdık” dedi.

'KORKU YAŞIYORUZ'

Bir başka vatandaş Süleyla Uluçay ise “4 gündür bu korkuyu yaşıyoruz. İş makinesi saat 08.00'da geliyor, biz binadan çıkıyoruz. 12.00'de tekrar girip biraz işlerimizi hallediyoruz. 14.00-15.00 gibi tekrar eve giriyoruz, iftarlıklarımızı hazırlıyoruz. Ev çok fazla sallanıyor, yan taraftaki bina yıkıldıkça evin içine giriyor zannediyoruz. Çok korkuyoruz. Hemen önümüzdeki bina da yıkılacak, biz bu apartmanda nasıl duracağız” şeklinde konuştu. 

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!


Geri Dön