25 / 04 / 2024

Rize’deki yaylalara iş makinesi giremeyecek!

Rize’deki yaylalara iş makinesi giremeyecek!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize'deki yaylalara yapı malzemesi ve iş makinesinin herhangi bir idareden izin almadan çıkarılmasının yasaklandığını söyledi. 



Rize'de turizm merkezi yaylalara yapı malzemesi ve iş makinesi girişi yasaklandı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek yaptığı konuşmada yaylalara iş makinesi ve yapı malzemelerinin izinsiz çıkarılamayacağını söyledi. 

Bölgede alınan karar kapsamında, koruma alanları, sit alanları, mera alanlara yapı malzemesi ve iş makinelerinin izinsiz çıkmasının yasaklandığını da söyleyen Bebek, “Salıncakları kestikten sonra gerek Ayder gerek Rize ilinde tüm alanda bizim yüksek korttaki alanlarımız orman ve yayla. Rize´de de Doğu Karadeniz´de de böyle. Bu alanların aynı zamanda bazıları koruma alanları, sit alanları, tabiat parklarıyla, milli parklarla çakışıyor. Sayın valimizin talimatlarıyla birlikte bu alanlara yapı malzemesi veya iş makinesi, herhangi bir idareden izin almadan çıkarılması kesin emirle yasaklanmıştır. Buradaki maksadımız vatandaşlarımızın gelişi güzel kaçak yapılaşmaya tenezzül etmemesi içindir. İlgili idaresinden ruhsat ve izin almak kaydıyla yapı yapmak istiyorlarsa bu şekilde bu alanlara gerek iş makineleri veya yapı malzemelerinin çıkarılmasına müsaade edilecektir. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı yaptık. Duyurularımızı da gerekli yerlere yaptık” diye konuştu.

 


Geri Dön