23 / 04 / 2024

ROCKWOOL Architects Darling Ödülleri'nde 4 ödül aldı!

ROCKWOOL Architects Darling Ödülleri'nde 4 ödül aldı!

Dünyanın lider taş yünü üreticisi ROCK WOOL, Almanya’da “ Architects’ Darling Ödülleri ”nde 2 altın ve 2 gümüş ödül olmak üzere toplam 4 ödül aldı...




HEINZE pazar araştırma ekibi tarafından Almanca konuşulan ülkelerde 2000’e yakın mimar ve planlamacı arasında yapılan araştırma ile çeşitli kategorilerde mimar ve planlamacıların “sevgilileri” belirlendi.


Araştırma sonucunda ana faaliyet alanlarından olan yangına karşı koruma özelliği Rockwool Grubu’na altın ödülü getirirken; şirketin müşteri odaklı yaklaşımının bir örneği olan EinsparRadgeber’ uygulaması ile Rockwool Almanya da altın ödül kazandı.


Aldıkları bu ödüllerin şirketi motive ederek inovasyon ve yeni medyaya açık bir şekilde temel faaliyet alanlarına daha da odaklanmasını sağladığını belirten Rockwool Türkiye Direktörü Taner S. Şahin şunları söyledi: “Binalara bir değer katmak isteniyorsa ses, ısı ve yangın yalıtımının hepsi bir arada yapılması gerekiyor. Yalıtımın kapsamını ise seçilen malzeme belirliyor. ROCKWOOL olarak, özellikle sektörün uzmanları tarafından “Mimarların Sevgilisi/Architects’ Darling” seçilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”


En önemli özelliklerinden biri olan 1000°C üzerindeki ısı karşısında dayanıklılığı ile taş yününün, insan hayatını kurtarmaya gerekli olabilecek değerli dakikaları kazandırdığını belirten Şahin; “Isı ve ses yalıtımının yanı sıra yangın dayanımı, duman üretmemesi ve yüksek ısıya ulaştığında damlama yapmaması ve buna bağlı olarak yangın anında çok daha güvenli bir şekilde tahliye sağlaması… gibi özellikleri ile taş yünü, binanızı koruyan ve hatta ömrünü uzatan bir yalıtım malzemesi. Rockwool ise 1937 yılında üretimine başladığı taş yününü endüstriyel olarak kullanan ilk firma, yani taş yününün mucidi. Taş yününün en ayırt edici özelliği olan yangına karşı koruma özelliği nedeniyle Rockwool olarak mimarların tercihi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Yangına karşı koruyan ürünleriyle mimarların tercihi olan Rockwool’a diğer altın ödülü getiren ‘EinsparRadgeber’ uygulaması ise kısa zamanda enerji danışmanları, uygulamacı ve bayilerin yanı sıra mimarlar ve müteahhitlerin sık kullandığı bir araç haline geldi.


Rockwool Almanya’nın önemli müşterilerine düzenlediği Rockwool Forum seminerleri ve Rockfon Almanya’nın ‘gürültü azaltma/akustik’ kategorisinde kazandığı gümüş ödüllerle Rockwool, ödül sayısını dörde çıkarmış oldu.



Geri Dön