19 / 04 / 2024

Rönesans Holding'in Türkmenistan'da yaptığı bina tasarım ödülü aldı!

Rönesans Holding'in Türkmenistan'da yaptığı bina tasarım ödülü aldı!

Rönesans Holding projeleriyle bir ödül daha aldı. Rönesans Holding'in Türkmenistan Demiryolları Bakanlık Binası, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde Asya Pasifik Bölgesi En iyi Kamu Binası İç mekan Tasarımı ödülü aldı.



Rönesans Holding'in Türkmenistan Demiryolları Bakanlık Binası, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde Asya Pasifik Bölgesi En iyi Kamu Binası İç mekan Tasarımı ödülü aldı. Dünyanın en büyük 225 müteahhidi listesinde Türkiye'nin birinci, dünyanın 64'üncüsü olarak giren Rönesans, halen 11 ülkede 38 gayrimenkul projesi yürütüyor. 


Rönesans, en büyük yabancı şirket unvanına sahip olduğu Rusya'da halen Moskova Uluslararası İş Merkezi (Moscow City) projesini yürütüyor. Türkmenistan Demiryolları Bakanlık Binası uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde Asya-Pasifik Bölgesi 'En İyi Kamu Binası İç Mekan Tasarımı' ödülü alan şirketin bu ülkedeki ilk projesi Aşkabat'taki Türkmenistan Petrol ve Gaz Enstitüsü da 2012 yılında The İnternational Association ve Unions of Architects'ten 'yılın en iyi binası' ödülünü almıştı. 


Rönesans Holding, fakülte binalarından, bilişim merkezine kadar birçok tesisten oluşan projeyi, tasarım, çizim, elektrik-mekanik, altyapı gibi tüm detayları ile anahtar teslimi olarak üstlenmişti.


Rönesans'ın ödül aldığı proje kapsamında 200 kişi kapasiteli Otomobil ve Ulaşım Bakanlığı Genel Merkezi, 186 kişi kapasiteli Otoyolları Genel Müdürlüğü, ve 253 kişi kapasiteli Demiryolları Bakanlığı Genel Merkezi inşa edildi. Konferans salonu, yemekhane, mutfak ve ekipmanları, kütüphane ve açık otopark dahil olmak üzere inşa edilen her üç bina da modern ve geleneksel mimariyi buluşturan tasarımlarla yapıldı. Proje konsepti dışında da yine tüm yapım projeleri, inşaat işleri, elektrik-mekanik sistemleri, altyapı sistemleri üe çevre yollar ve yeşil alanlar Rönesans İnşaat tarafından gerçekleştirildi. 


Rönesâns Holding'ten yapılan açıklamada, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) Altın Sertifikasını alan Rusya'nın ilk ve tek ofis binası olan Pravda Ticaret Merkezi'nin de müteahhitliği yaptıkları belirtüirken, "Rönesans, bu yıl ' içinde ayrıca Ticari Gayrimenkul Federal Ödülleri (Commercial Real Estate Federal Awards) kapsamında, hem 'Yılın Yatırımcısı Ödülü'ne hem de 'Yılın En İyi AVM'si kategorisinde Altın Tuğla Ödülü'ne layık görülmüştü" dedi. 


Dünya 


Geri Dön