19 / 04 / 2024

Rönesans Holding Türkiye’deki yatırımlarından 4 milyar Euro kar etmeyi amaçlıyor!

Rönesans Holding Türkiye’deki yatırımlarından 4 milyar Euro kar etmeyi amaçlıyor!

Düzenlenen iftar programında basın mensuplarına açıklama yapan Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, Rönesans Holding’in Türkiye’deki yatırımlarından 4 milyar Euro kar etmeyi amaçladığını belirtti.




Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi, düzenlediği iftar programda basın mensuplarını ağırladı. Düzenlenen iftar programında basın mensuplarına açıklama yapan Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, Rönesans Holding’in Türkiye’deki yatırımlarından 4 milyar Euro kar etmeyi amaçladığını belirtti. Piazza Alışveriş Ve Yaşam Merkezi Çıtır Usta Et ve Kebap Salonu’nda düzenlenen iftar programına basın mensuplarının yanı sıra, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher ve Rönesans Holding yöneticileri katıldı. Rönesans Holding’in Türkiye’den 2 milyar Euro’lük karı olduğunu belirten Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek hedeflerinin 4 milyar Euro olduğunu ifade etti: Şimşek şunları kaydetti: “Aslında biz hiç durmuyoruz. Rönesans olarak kriz zamanları diğer şirketlerin tam tersi olarak gaza basıyoruz. Çünkü her türlü yatırımımızı kılı kırk yararak yapıyoruz. Her türlü yatırımımızı sürdürülebilir kiralarla, sürdürülebilir binalarla ilerliyoruz. Bu da bizi uzun vade de avantajlı hale getiriyor. Şuanda Türkiye’de 2 milyar Euro ‘lük yatırımımız var. Önümüzde 4 yıl içerisinde bunu 4 milyar Euro’ya, yani 2 katına çıkarmayı planlıyoruz. Şuanda Türkiye’nin 4 bir tarafında hemen hemen her yöresinde yatırımlarımız var. İlerde de bunu bu şekilde devam ettireceğiz. Türkiye’den aldığımızı, Türkiye’den kazandığımızı, Türkiye’nin her bölgesine yatırım vererek geri vereceğiz. Kahramanmaraş’ta 2 bin çalışıyor. Diğer yerlere de baktığımızda 20 bin kişiyi iş sahibi yapmışız. Bu tabi ki perakendeciler ile yaptığımız bir şey. Sadece bizim başarımız değil. Buralardan toplanan vergiler, ekonomi, bütün bunları düşündüğümüz zaman bunlar kazan kazan projeleridir. Bunlara devam edeceğiz.”


 “SÜRDÜRÜLEBİLİR YATIRIMLAR YAPMAK İSTİYORUZ” Sürdürülebilir yatırımlar yapmak istediklerini ve karı uzun vadede düşündüklerini belirten Şimşek: “Türkiye’nin her tarafta yatırımlarımızı yaymak istiyoruz. Sürdürülebilir yatırım yapmak istiyoruz. Bizim beklentilerimiz çok yüksek değil. Her şehrin gücünü biliyoruz. İnsanların gücünü biliyoruz. Buna göre yatırımlarımızı yapıyoruz. Buna göre daha uzun sürede geri dönmelerini kabullendiğimiz bir şey. 3-5 yılda paramı geri almalıyım şeklinde anlayışımız yok. O anlamda dengeli bir portfolyo yaratmayı amaçlıyoruz. Bu da Türkiye’nin her yerine yayılma ile oluyor. Anadolu’nun her tarafına olan bir borcumuz var. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. AVM’ler ile vatandaşlarımızın önüne bir servis getirmeyi amaçlıyoruz. İnsanların her şeyi bir arada bulabildiği belki de daha uygun fiyatlarla yapabildiği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 


“BELİRLİ BİR BEKLENTİ İLE YATIRIMLAR YAPIYORUZ” Rönesans Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü Selçuk Şişman ise Kahramanmaraş’ta belirli beklentiler ile yatırımlar yaptıklarını ifade ederken şöyle konuştu: “Biz yatırımlar yapmadan önce ilgili şehirleri inceleyerek yatırımları yapıyoruz. Kahramanmaraş’ta da belirli bir beklenti hedefi ile bu yatırımı yaptık. Hedefimizi de gerçekleştirdiğimiz için şuanda memnunuz. Gerek iş hacmi olarak, gerek ziyaretçi sayısı olarak istediğimiz rakamları yakalamış durumdayız. “ 


“SOSYAL PROJELERE ÖNEM VERİYORUZ” Kahramanmaraş’ta Rönesans Holding tarafından yapılacak olan anaokulu ile ilgili konuşan Şişman şunları söyledi: “Biz Rönenans Holding olarak Rönesans Eğitim Vakfı’nın da katkıları ile Alış Veriş Merkezlerimizin bulunduğu şehirde sosyal projelere de önem veriyoruz. Bu kapsamda da hizmete açılacak olan 8 derslikli bir Anaokulu Projemiz vardı. Artık son rötuşlarını yapıyoruz. Eylül ayında ilgili devlet erkanın da katılımı ile açılışı yapacağız. Kahramanmaraş’ımıza minik yavrularımız için o Anaokulu ’nu kazandıracağız.”


 “YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERE HALKIN HER KESİMİNİ BEKLİYORUZ” 

“Yıl içerisinde Alışveriş merkezlerimizde birçok etkinliğe imza atıyoruz. Bunlarda artarak tüm hızıyla devam edecek. Yaptığımız etkinliklere toplumun her kesimini katılmasını istiyoruz. Zaten etkinliklerimizi de buna göre yapıyoruz. Özellikle Eylül Ayında daha bomba çalışmalarla devam edecek”


Manşet Gazetesi




Geri Dön