26 / 04 / 2024

Roda havalandırma sistemleri pratik çözümler sunuyor!

Roda havalandırma sistemleri pratik çözümler sunuyor!

Duman tahliye ve doğal havalandırma sistemleri konusunda kaliteli ve estetik ürünleriyle tanınan Alman RODA markası, FORM tecrübesi ve güvencesi ile bir araya gelerek dumanla mücadelede profesyonel çözümler sunuyor...



Yangınlarda, dumanın yayılmasını önlemek ve binaların dumandan en hızlı şekilde arındırılmasını sağlamak için geliştirilen RODA duman tahliye kapakları, projelere uygun ürün seçenekleriyle yapılarınızı güvenli mekanlara dönüştürüyor. RODA duman tahliye ve havalandırma sistemleri; fiziksel dayanıklılık, ısı ve ses yalıtımı, rüzgar, kar yükü ve yüksek yangın dayanımı özelliklerine sahip ürünlerdir. Bu özellikleri ile mimarların, mühendislerin, müteahhitlerin ve diğer tüm müşterilerin yüksek standartlarını karşılar. Cam, polikarbonat, alüminyum ve izoleli alüminyum malzemelerden üretilen RODA duman tahliye sistemleri, DIN EN 12101-2 ve VdS 2159 standartlarına uygundur.


RODA Duman Tahliye Sistemlerine uygulanan testler; 


3000 Pa kadar rüzgar dayanımı

1500 N / m2 kar yükü dayanımı ( VdS standartlarına göre 500 N / m2'dir)

-15 °C kadar düşük sıcaklık dayanımı

Ses yalıtımı

300  °C kadar ısı dayanımı

10.000 kez açma-kapama

Aerodinamik etkin alan

Paslanma ve yıpranma dayanımı



RODA Duman tahliye sistemlerinin avantajları


Monte edilen hareketli ve sabit en küçük detaya kadar hassas mühendislik unsurlarından oluştuğundan, sistem her zaman güvenle kullanılır.

Kurulumu hızlı, kolay ve ucuzdur. Mil menteşeleri bakım gerektirmez.

Ünite kaidelerinin tüm bileşenleri AIMgSi5 alüminyum profilden üretilmiş olup, korozyona dayanıklı ve yüksek mukavemet sağlar.

Aerodinamik yapıya sahip kanalları sayesinde etkili bir drenaj sağlar.

Profesyonel contalama sistemi minimum ısı kaybı ve maksimum ses yalıtımı sağlar.

Kullanım amacına göre farklı tipler(elektrikli veya pnömatik) ve opsiyonel sensörler mevcuttur. (yağmur, rüzgar, duman sensörleri vs.)


RODA duman tahliye ve havalandırma sistemleri, endüstriyel tesisler, ticari binalar, turizm tesisleri, kültür merkezleri ve laboratuarlar için yangınlara karşı mimari açıdan estetik ve güvenli çözümler sunuyor. 



Form Endüstri Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

Form şirketler grubunun yerli imalat ayağını oluşturan Form Tesisler, yıllardır üretmekte olduğu Yuvarlak ve Oval hava kanalları dışında son yıllarda çevre dostu ürünlerin imalatına yönelmiştir. Türkiyenin ilk yerli imalatı Doğal aydınlatma (günışığı aydınlatma) ürünlerini imal eden firma, bu ürün gamını genişleterek doğal havalandırma sistemlerinin de imalatına başlamıştır. Bir diğer ekolojik imalatı ise klasik klimanın kullanılamayacağı büyük alanlar için kullanılan, kompresör kullanmadan soğutma yapan Evaporatif soğutma sistemleridir. Tekstil Sektörü, lojistik firmaları, perakende zincirleri, AVM’ler ve her türlü sanayi tesisi ile çalışan firmanın; Ankara, Denizli, İstanbul, Gaziantep, Bursa ve Antalya başta olmak üzere 15 şehirde çözüm ortakları bulunmaktadır. Ürün grupları arasında Sunvia doğal aydınlatma ve doğal havalandırma sistemleri, FES Evaporatif soğutma üniteleri, Solair Sıcak Hava Panelleri, Oval Hava Kanalları, Yuvarlak Hava Kanalları ve Kumaş Hava Kanalları yer almaktadır.



Geri Dön