27 / 04 / 2024

Roman açılımına TOKİ'de katılacak!

Roman açılımına TOKİ'de katılacak!

Bakan Çelik, Roman açılımına TOKİ'nin de katılacağını söyledi



Hükümetin Alevi ve Roman açılımını koordine eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye her alanda normalleşiyor, normalleşmeli. Hiçbir vatandaşımız ikinci sınıf vatandaş değildir. Hiçbir vatandaşımızın diğer vatandaşa karşı bir üstünlüğü söz konusu olamaz" dedi.

Bakan Çelik, dün gittiği Bursa'da bir grup Roman vatandaşla bir araya geldi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, 14 Martta İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Roman vatandaşlara yönelik büyük bir toplantının yapılacağını hatırlattı.

Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve milletvekillerinin de katılacağı toplantıda Roman vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade ederek, "Balkan ülkelerinden ve hatta Avrupa Parlamentosundan da katılımın olacağı ifade edilen toplantı öncesi, bugün burada Roman vatandaşlarımızın kendi aralarında seçtikleri dernek başkanlarıyla o güne ilişkin görüşmelerde bulunacağız" dedi.

Toplantıya  TOKİ  yetkililerinin de katılacağını dile getiren Çelik, "TOKİ yetkilileri de buradalar. Konut yapımıyla ilgili valilere yazdığımız yazılar var. Mevcut durumların tespiti ve konut alanlarıyla ilgili işlem yapmalarıyla ilgili.

Bu konudaki gelişmelerle ilgili de TOKİ yetkilileri değerlendirme yapacaklar" diye konuştu.
Vatan/Emre Öztürk

Geri Dön