16 / 04 / 2024

Rönesans 7 ülkede 3.5 milyar dolarlık proje üstlendi

Rönesans 7 ülkede 3.5 milyar dolarlık proje üstlendi

Rönesans Gayrimenkul A.Ş.'nin, yeni girdiği Türkmenistan, Libya, Suudi Arabistan ve Bahreyn pazarlarında da projeler üstlendi



Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, şirketlerinin uluslararası müteahhitlik ve ticari gayrimenkul yatırımı alanında faaliyet gösterdiğini, endüstriyel yapıların yanında ticari gayrimenkul yatırımı projeleri geliştirdiklerini, alışveriş merkezleri başta olmak üzere iş merkezleri, ofisler ve oteller inşa ettiklerini söyledi.

2007'nin, çok hızlı büyümenin olduğu rahat bir yıl olarak geçtiğini, 2008'in ise kendileri için zorlu bir yıl olduğunu belirten Ilıcak, daha önce Rusya, Ukrayna ve Kazakistan pazarlarında müteahhitlik ve gayrimenkul yatırımları
yaptıklarını anımsattı. Ilıcak, şöyle devam etti:"Biz krizlere olan alışkanlığımızla hiç bundan yılmadık, tekrar yeni ülkelere girdik. 2009'a son derece enerjik şekilde girdik. Daha önce 3 ülkede vardık, şimdi 7 ülkeye çıktık. Şimdi Türkmenistan, Libya, Suudi Arabistan ve Bahreyn pazarlarına açıldık. Bu bize şevk verdi, bizi kamçıladı. 4 yeni pazarda ofisler açtık, Rusya'daki arkadaşlarımızı bu ülkelere aktardık. Buralardan iş almaya başladık. İnşallah krizden çok daha büyüyerek, çok daha güçlü bir şekilde çıkacağız."

"İran'dan da çok büyük teklifler var"

Rönesans'ın, alışveriş merkezleri inşaatında dünyanın 3. büyük firması, dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları sıralamasında da 61. sırada olduklarını belirten Erman Ilıcak, yeni girdikleri ülkelerde büyük alışveriş merkezleri, ofis binaları projelerini üstlendiklerini bildirdi. Ilıcak, "Şimdi İran'dan da çok büyük teklifler, talepler var. Onlarla Tahran'da yapacağız" dedi. Şu anda yurt dışında devam eden projelerin tutarının yaklaşık 3,5 milyar dolar olduğunu belirten Ilıcak, "Ağırlıklı olarak şu anda Libya ve Rusya arasında dağıldı. Rusya'da pazar küçüldü, ama bizim pazar payımız artıyor.

"Rusya'da da yeni projeler almaya başladık"

Rönesans Başkanı Erman Ilıcak, 2008 yılı cirolarının 1,1 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydetti. Global ekonomik krizin özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörün vurduğunu dile getiren Ilıcak, "Ama kriz, köşemizde durarak, bekleyerek aşılmaz. Krizler her zaman daha çok çalışarak, üstüne üstüne giderek aşılıyor. Biz de bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin çeşitli illerinde alışveriş merkezleri projelerinin devam ettiğini hatırlatan Ilıcak, İstanbul ve Malatya'daki yatırımlarının bu yıl açılacağını,  Adana  ve İzmir'deki alışveriş merkezlerinin de önümüzdeki yıl
açacaklarını duyurdu.

Sanko Holding ile ortaklaşa yaptıkları 160 milyon dolarlık Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin bu ay hizmete girdiğini anımsatan Erman Ilıcak, burada 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığına dikkati çekti. Ilıcak, "İşte o 2 bin 500 kişiye ışık verdik, bu dalga dalga yayılacak ve ekonomik krizin üstesinden böyle geleceğiz" dedi.

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler:

Rönesans 7 ülkede 3.5 milyar dolarlık proje üstlendi

Türk müteahhitlik firması Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, ağırlıklı olarak Rusya ve Libya'da olmak üzere yurtdışında 3,5 milyar dolarlık proje yürüttüklerini bildirdi. Daha önce Rusya, Ukrayna ve Kazakistan pazarlarında müteahhitlik ve gayrimenkul yatırımları yaptıklarını anımsatan Ilıcak, krizde yeni pazarlara açıldıklarını söyledi. Ilıcak, şu bilgiyi verdi: "Biz krizlere olan alışkanlığımızla hiç bundan yılmadık, tekrar yeni ülkelere girdik. 2009'a son derece enerjik şekilde girdik. Daha önce 3 ülkedeydik, şimdi 7 ülkeye çıktık. Türkmenistan, Libya, Suudi Arabistan ve Bahreyn'e açıldık. Rusya'daki arkadaşları bu ülkelere kaydırdık. İnşallah krizden çok daha büyüyerek çıkacağız." Rönesans'ın, alışveriş merkezleri inşaatında dünyanın 3'üncü büyük firması, dünyanın en büyük 61'inci müteahhitlik firması olduklarını belirten Ilıcak, "İran'dan da çok büyük teklifler, talepler var. Onlarla Tahran'da iş yapacağız'' dedi. (Sabah)

Rönesans'ın kalkanı 3.5 milyar dolarlık projeler

Yurt dışında üstlendikleri 3,5 milyar dolarlık projelerle büyüyeceklerini belirten Rönesans Gayrimenkul Başkanı Ilıcak, bunu krize karşı kalkan edindiklerini belirtti. Dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarından Rönesans Gayrimenkul, Türkmenistan, Libya, Suudi Arabistan ve Bahreyn pazarlarına da girdi. Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak "Yurt dışında üstlendiğimiz projeler 3,5 milyar dolar. Küresel krizden, çok daha büyüyerek çıkacağız" dedi.

2008'in kendileri için zorlu bir yıl olduğunu belirten Ilıcak, daha önce Rusya, Ukrayna ve Kazakistan pazarlarında müteahhitlik ve gayrimenkul yatırımları yaptıklarını anımsattı. Ilıcak,"Biz krizlere olan alışkanlığımızla hiç bundan yılmadık, tekrar yeni ülkelere girdik. 2009'a son derece enerjik şekilde girdik. Daha önce 3 ülkede vardık, şimdi 7 ülkeye çıktık. Şimdi Türkmenistan, Libya, Suudi Arabistan ve Bahreyn pazarlarına açıldık. Bu bize şevk verdi, bizi kamçıladı. 4 yeni pazarda ofisler açtık, Rusya'daki arkadaşlarımızı bu ülkelere aktardık. Buralardan iş almaya başladık. İnşallah krizden çok daha büyüyerek, çok daha güçlü bir şekilde çıkacağız" şeklinde konuştu.

İran'dan da teklifler var

Rönesans'ın, alışveriş merkezleri inşaatında dünyanın 3. büyük firması, dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları sıralamasında da 61. sırada olduklarını belirten Erman Ilıcak, "Şimdi İran'dan da çok büyük teklifler, talepler var. Onlarla Tahran'da yapacağız" dedi. Ilıcak, "Ağırlıklı olarak şu anda Libya ve Rusya arasında dağıldı. Rusya'da pazar küçüldü, ama bizim pazar payımız artıyor. Rusya'da da yeni projeler almaya başladık" dedi. (Yenişafak)


Geri Dön