23 / 04 / 2024

Rönesans Holding, Ballast Nedam NV'nin yüzde 99'unu satın aldı!

Rönesans Holding, Ballast Nedam NV'nin yüzde 99'unu satın aldı!

Rönesans Holding, Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam NV'nin % 99'unu satın aldı. Teknoloji perakende şirketi BİMEKS, Almanya’da şirket almak için harekete geçti.



Avrupa’da turizm yatırımlarına soyunan Doğuş Grubu, Madrid’de 180 milyon euroya otel aldı

Türkiye'de önemli başarılara imza atan şirketler, artık kabına sığamıyor. Gıdadan teknolojiye, inşaattan turizme birçok alanda yurtdışında şirket satın alan Türkler, dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Bu alanda dikkat çeken isimlerden biri olan Rönesans Holding son olarak Avrupa'da önemli satın almalar gerçekleştirdi. İsviçreli Hergiswill ve Alman Heitkamp'ı bünyesine katan Rönesans, Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam NV'nin de yüzde 99'unu satın aldı. Türkiye'de 139 mağazaya ulaşan teknoloji zinciri Bimeks Almanya'da bir perakende firmasını almak için görüşmelere başladığını duyururken, Doğuş Grubu da Madrid'de Hotel Villamagna'yı bünyesine kattı.


ÜNLÜ TÜNELDE TÜRK İMZASI

Rönesans'ın satın alımlarla gelen ilk somut başarılarından biri, dünyanın mühendislik harikalarından biri olarak gösterilen Gothhard Base Tüneli oldu. Rönesans, tünelin inşasında görev alan 4 şirketten biri . Bu da şirkete önemli bir referans sağlıyor. İnşaatı tamamlanan ve dünyanın en uzun tüneli olan İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Base, Avrupa'nın büyüyen yüksek hızlı demiryolu ağına entegre olacak. SABAH'ın da yerinde incelediği proje sayesinde Rotterdam ile Cenova limanları kesintisiz demiryolu ağıyla bağlanacak. 


RÖNESANS ŞİRKET TOPLUYOR

Türk müteahhitlik sektörü dünya genelindeki agresif büyüme stratejisine hız kesmeden devam ediyor. Bu alanda dikkat çeken isimlerden biri olan Rönesans Holding, Avrupa'daki satın alımlarla faaliyet alanını genişletti. İsviçreli Hergiswill ve 124 yıllık Alman Heitkamp'ı bünyesine katan Rönesans, Hollanda'nın 139 yıllık inşaat şirketi Ballast Nedam NV'nin de yüzde 99'unu satın aldı. Bugüne kadar Avrupa'da dev satın almalar gerçekleştiren şirketin, bu bölgedeki ciro hedefi de son atılımlarla birlikte 1 milyar euroya yükseldi. Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, hedeflerinin dünyanın en büyük ilk 10 inşaat şirketi arasına girmek olduğunu söyledi. Üç kıtada 22 ülkede 37 bin çalışana ulaştıklarını belirten Düzyol, "Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans İnşaat imzası bulunması, sadece bizim için değil ülkemiz için de gurur kaynağı. Türkiye, İsviçre, Almanya, Avusturya ve Finlandiya'daki projelerimizde 5 binden fazla çalışan istihdam ediliyor. Hollandalı Ballast Nedam şirketini aldıktan sonra Avrupa'daki toplam istihdamımız 7 bin üzerine çıkacak" dedi. 


10'UNCU BÜYÜK FİRMA OLDU 

Cenk Düzyol, Rönesans İnşaat'ın küresel ölçekte büyümesinin rakamlara da yansıdığını belirterek "Dünyanın en büyük 250 taahhüt şirketi listesinde, son 3 yılda yaklaşık 50 basamak yükselmeyi başardık. 2015'te dünya sıralamasında 37'nci, Avrupa'da ise 10'uncu şirket olduk" diye konuştu. 



Sabah 


Geri Dön