25 / 04 / 2024

Rönesans Holding'ten uluslararası arenada güçlü projeler!

Rönesans Holding'ten uluslararası arenada güçlü projeler!

Rönesans Holding uluslararası arenada iş yaptığı ülke sayısını artırmanın yanı sıra, Avrupa'da organik ve inorganik büyümeye odaklanmış durumda.



Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" listesinde 10 sıra birden yükselerek 23'üncü oldu. Avrupa'nın ise 9'uncu büyük müteahhitlik şirketi. Rönesans, uluslararası arenada iş yaptığı ülke sayısını artırmanın yanı sıra, Avrupa'da organik ve inorganik büyümeye odaklanmış durumda.

Fortune Turkey'de yer alan habere göre, Rönesans, yurt dışında yürüttüğü başarılı projelerle ülkeye döviz getirilmesine ve cari açığın finansmanına katkı sağlıyor. Uluslararası arenada faaliyet gösteren Rönesans, gelirlerinin yüzde 70’ini yurtdışındaki projelerden sağlarken, bünyesindeki çalışanların hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki proje ve şirketlerinde görevlendiriyor.

Rönesans Holding, yurt dışı büyüme stratejisiyle 2013’te İsviçre’de Alpine Bau Gmbh şirketini, 2014 yılında, 1892 yılında kurulan Almanya’nın köklü altyapı şirketi Heitkamp’ı, 2015 yılında ise Hollanda’nın 5. büyük inşaat şirketi olan ve 100 yıldan fazla geçmişi bulunan halka açık Ballast Nedam şirketini satın aldı.

Rönesans hem mühendislik bilgi birikimi ve tecrübesi hem de satın aldığı şirketlerin tecrübeleriyle uluslararası arenada güçlü projeler üretmeye devam ediyor. Şirket, gerçekleştirdiği satın alımların ardından Avrupa’daki pek çok önemli projeye “Rönesans” imzasını atıyor. İsviçre Alpleri’nde, dünyanın en uzun demiryolu tüneli Gotthard Base, Amsterdam Arena Stadyumu yenilemesi, Karayip Denizi’ne kıyısı bulunan St. Lucia adasındaki Castries Limanı genişletmesi bunlardan sadece birkaçı.

Ballast Nedam ile birlikte Rönesans, Hollanda Rotterdam’da yaklaşık 1 milyar Euro tutarında, yol ve tünellerden oluşan “The Blankenburg Connection” projesini de tamamladı. Kamu özel iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, PFI (Project Finance International) tarafından Avrupa’da “Yılın Kontratı” seçildi. Bir diğer önemli çalışma ise; Amsterdam Schiphol Havaalam’nm genişletilmesi oldu. Royal Schiphol Group’un Amsterdam Schiphol Havaalanı ek terminal binası genişletme çalışmaları için açtığı ihaleyi Rönesans Holding grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortak girişimi kazandı.
 

RÖNESANS AVRUPA'YA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ VE ÇEVRE ÖNCELİĞİ İLE GİRDİ


2015 yılından bu yana holdingin bünyesinde yer alan Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam, Rönesans’ın şirketi satın almasının hemen ardından iş sağlığı güvenliği ve çevre (İSG-Ç) kültürünü geliştirmek İçin harekete geçti. Hollanda’daki şantiyelerde her yıl benzer oranlarda iş kazaları gerçekleşiyor. Hollanda’daki şantiyelerde güvenlik büyük önem atfedilen bir konu olsa da söz konusu sayılar uzun yıllardır stabil durumda. Hollanda’daki İSG-Ç yaklaşımı geçtiğimiz on yılda birtakım gelişmeler gösterdi ancak ilerleme hızı yeterli değildi. Ballast Nedam, Rönesans Holding’in İSG-Ç bilgi birikiminden yararlanarak, Hollanda’daki diğer şirketlere liderlik edecek ve örnek oluşturabilecek bir konuma geldi. Bunun için de Hollanda inşaat sektöründeki genel İSG-Ç yaklaşımlarından çok daha fazlasını yaparken, Rönesans Holding’in İSG-Ç stratejisini Avrupa’da yaygınlaştırmaya devam etmektedir.

Diğer şirketlerden, diğer sektör ve kültürlerden öğrenmenin gücüne inanan Ballast Nedam, Rönesans Holding İSG-Ç yönetiminin uyguladığı İSG-Ç stratejisinden ilham aldı ve ilham verici fikirlerle, baştan aşağı yenilenmiş stratejisi sayesinde tüm faaliyetlerinde İSG-Ç açısından kayda değer bir ilerleme sağlayarak, Avrupa çapındaki inşaat şirketlerinin ortalama İSG-Ç performansının çok ötesine geçti.

Ballast Nedam İcra Direktörü ve İSG-Ç’den sorumlu Martijn Smitt, şirketin geçirdiği İSG-Ç yenilenme süreciyle ilgili, “Eğer gerçekten bir değişim sağlamak istiyorsak, farklı İSG-Ç vizyonlarına açık olmamız ve uyum sağlamada esneklik göstermemiz gerektiğini fark ettik. Biz, Hollanda ve Türkiye gibi farklı kültürlere sahip iki ülke firmasının ortak olmasının avantajına sahibiz. Söz konusu kültürel farklar, Rönesans’ın kuvvetli girişimciliğiyle harmanlandığında, birbirimizi olumlu yönlerde güçlendirmemizi ve hızlı bir değişim yakalamamızı mümkün kılıyor.”



BALLAST NEDAM'IN BAŞARI KRİTERLERİ



2020 iş planları içinde Ballast Nedam, COVID-19’un konulan da göz önüne alındığında, güçlü olmayı her zamankinden daha önemli bir strateji olarak gördü. Bu faktörleri, güçlü ilişkilere odaklanmak, çalışmaya devam etmek ve iş planlarına sadık kalmak olarak öne çıkardı. Şirket, bu dönemde odağını, çalışanların güvenliğine adadı.

Ballast Nedam CEO’su Kemal Sağlam, “Temel başarı faktörlerimiz öğrenme ve uyum sağlama yeteneğimizle doğru orantılı. Örneğin CO-VID-19 sırasında, uluslararası tedarik zincirimiz için farklı stratejilerle karar verme, süreçler, kaynak tahsisi ve iletişimi gibi konulan yeni gerçekliğe uyumlu kıldık. Alternatif tedarik zincirleriyle iş stratejilerimizi güçlendirecek çalışmalara imza attık. Yüksek öğrenme ve adaptasyon eğrilerine sahip şirketlerin hayatta kalma şansı daha yüksek. Bir inşaat ve geliştirme şirketi olarak projelerimize İSG-Ç, kalite, zamanında teslimat ve verimlilik konulan bakış açısıyla odaklanıyoruz.”



FİNANSAL GÜCÜNÜ İSTİKRARLI STRATEJİLERLE SAĞLAMLAŞTIRDI



Ballast Nedam’m mali sonuçlarına göre, ikinci çeyrekten itibaren yıllık gelir, 396,5 milyon Euro, FAVÖK 10,8 milyon Euro olarak gerçekleşti. Şirket, 1,4 Milyar Euro değerinde aldığı yeni projelerle, portföyünü büyütmeye devam ediyor. Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, şirketin geleceğine dair vizyonu hakkında: “Geleceğe yönelik iyimser bir vizyon ile kendi yeteneklerimize ve gücümüze güveniyoruz. Rönesans Holding, ENR “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” listesinde 2019 yılında 33. sıradan 23. sıraya yükseldi. Çok sayıda başarılı iş birimimiz ve nitelikli personelimizle büyük bir deneyime sahibiz. Zorlukları benimseyecek, öğrenecek, uyum sağlayacağız ve her sene daha da güçlenerek ilerleyeceğiz.” dedi.



BALLAST NEDAM PROJELERİ



IXAS

Hollanda’daki en uzun kara tüneli olan Gaasperdammertunnel'in kuzeydeki iki tünel tüpünün açılması. Hedef, kuzey Randstad'ın erişilebilirliğini iyileştirmek ve Ballast Nedam'ın PPP konsorsiyumunun bir parçası olduğu Amsterdam Güneydoğu'da yaşam kalitesini artırmak. Bu proje teknolojik mükemmellik örneklerinden biri.

DeGroeneLoper

Maastricht'teki bu proje, Hollanda'daki sürdürülebilir işlere örnek olarak gösteriliyor. Hollanda Yeşil Bina Konseyi [DGBC] projeyi 2Aaşamasım, d yıldızla değerlendirdi. Bu değerlendirme, sürdürülebilirlik ve döngüsellik standartlarına uygun proje olarak dikkat çekiyor.

Proje Jonas

Amvest tarafından satın alınan proje, Sümer mitolojisindeki "Oannes" efsanesinden esinlenerek tasarlandı. Amsterdam'ın Ijburg Körfezi'nde merkezi olarak inşa edilen proje, bir çatı plajı, ticari kaide, park bodrum katı ve etkileyici 'kanyon' dahil olmak üzere toplam 273 daireyi içeriyor.

Hart vanZuid

Ballast Nedam'ın PPP konsorsiyumunun bir parçası olduğu noktada inşa edilen Hart van Zuid, aynı zamanda yeni Theatre Zuidplein'in tamamlandığı yer. İki tiyatro salonu ve bir kafe-restoranın yanı sıra, Rotterdam Kütüphanesi'nin yeni bir şubesine de ev sahipliği yapıyor. Zuidplein. Rotterdam Güney için canlı bir şehir merkezi üzerinde çalışan alan geliştirme proje ise Hart van Zuid'in ikinci önemli kilometre taşı.

MindLabs, Tilburg

Ballast Nedam Zuid, MindLabs şirketinin Tilburg'daki inşaat işi için sözleşme imzaladı. MindLabs robotik, dil teknolojisi, oyun ve yapay zeka gibi alanlarda yeniliğe odaklı sektör öncüsü bir şirket. Beş katlı, f ütürist bir tasarımı olan ve camın temel dizayn malzemesi olarak kullanıldığı buyapının, çelik çerçevelerle çevrili "Bağlantı Holü 70" isimli bölümü MindLabs'ın kalbini oluşturacak.

Heitkamp İnşaat İsviçre Satın Alma

Ballast Nedam, 2020 yılı itibariyle Heitkamp Construction Svviss'in yüzde 49 hissesine sahip. Gotthard temel tünelini inşa etmesiyle bilinen tünel açma uzmanı Heitkamp Construction Svviss, Ballast Nedam ve şirketin altyapı bölümünün tünel açma portföyünü, bilgi birikimi ve tecrübesi ile güçlendiriyor.

 

Rönesans’ın Rusya’daki projesine yeni ödül!


Geri Dön