26 / 04 / 2024

Rönesans ilk 5 firma arasına girmeyi hedefliyor!

Rönesans ilk 5 firma arasına girmeyi hedefliyor!

ENR 250 listesinde 53'üncü olan Rönesans'ın hedefi ilk 5'e girmek. 37 bin çalışanı bulunan şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel, "Bunun için 200 bin çalışanımız olmalı" dedi



Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinin sıralandığı Engineering News Record-(ENR) 250 listesinde Türk şirketlerinin ağırlığı giderek artıyor. 2005'te 20 şirketin olduğu sıralamaya bu yıl 42 firma yer aldı. Bunlar arasında en dikkat çeken Türk şirketi ise Rönesans Holding oldu. 2005'te sıralamada yer almayan, 2006'da ise listeye 86'ncı sıradan adım atan Rönesans Holding 2014'te ise 54'üncülüğe çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen müteahhitlik şirketlerinden olan Rönesans, ENR'nin sıralamasında ülke bazında ikinci durumda. Rusya'da da benzer durum söz konusu. 16 ülkede faaliyet gösteren Holdingin Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim & Varlık Yönetimi Başkanı Süha Günel, hedeflerinin ilk 5 şirket arasına girmek olduğunu söyledi. 


'KADROMUZ 200 BİN KİŞİ OLMALI'

Günel, "Bu hedefe ulaşmak için dev bir kadromuz olması gerek. Şu anda 37 bin çalışanımız var. Bu sayının 200 bine ulaşması gerek" dedi. "Yeni projeler ve pazarlar kadar yeni çalışma arkadaşlarına da ihtiyacımız olacak" şeklinde konuşan Günel, şu bilgileri verdi: "Bunun için bir çalışma başlattık. Türkiye'de bir ilke imza attık ve "Geleceği Tasarla" sloganıyla bir yarışma düzenledik. Şu ana kadar mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencisi 900 başvuru aldık. Mardin'den İstanbul'a, İzmir'den Erzurum'a Türkiye'nin 76 üniversitesinden başvuru aldık. Amacımız bu yarışmayı ilerideki dönemde çalıştığımız ülkelere yaymak ve uluslararası bir hale getirmek. Bu bilgi havuzu bizler için de çok önemli. Türkiye ve bölge ülkelerde yeni projelerimiz olacak." 


Sabah


Geri Dön