19 / 04 / 2024

Roya Yapı sürdürülebilir konutlar üretecek!

Roya Yapı sürdürülebilir konutlar üretecek!

Yüksek Mimar Afşin Aykanat'ın da ortak olduğu Roya Yapı, "Roya" markasını yaratarak düşük aidatlı sürdürülebilir konutlar üretmeye odaklandı.



Gayrimenkul sektöründe birbiri ardına yeni projeler geliştiriliyor. Bu projelerden fark yaratanlar satış başarısı yakalıyor, farklılaşamayanlar ise stokta kalıyor. Yüksek Mimar Afşin Aykanat'ın da ortak olduğu Roya Yapı, "Roya" markasını yaratarak düşük aidatlı sürdürülebilir konutlar üretmeye odaklandı.

 

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Türk insanı için ev sahibi olmak olmazsa olmazların başında geliyor. Başını sokacak bir evinin olması herkesin ortak dileği. Artan talep nedeniyle son yıllarda başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin gelişen kentlerinde birbiri ardına markalı konut projeleri geliştiriliyor. Kalite standartları giderek yükselirken şirketler arası rekabet de artmış durumda. Burada fark yaratanlar başarılı satış grafiği izlerken, fark yaratamayanlar ise deyim yerindeyse sinek avlıyor.

 

Tago Mimarlık, DRS Yapı ve Ared Yapı şirketlerinin ortaklığında 2016 yılında kurulan Roya Yapı da Roya markasını yaratarak sektöre iddialı giren bir şirket. Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, mimari yapısı ile öne çıkan, sürdürülebilir binalar inşa etmek üzere yola çıktıklannı söylüyor. Aykanat, “Terarium felsefesinden yola çıkarak kendi kendine yetebilen bir ekosisteme sahip konutlar üretmek üzere Roya markasını yarattık. Bu marka ile minimum maliyetle optimum faydayı sağlayan binalar yapmayı hedefliyoruz” diyor. Afşin Aykanat, gün ışığından, yağmur sularından optimum düzeyde faydalanan, standart projelere göre yüzde 50 daha ucuz aidatlı konutlar yaptıklarını vurguluyor.


2003 yılında Tago Mimarlık şirketinde çalışmaya başlayan Yüksek Mimar Afşin Aykanat, 2010 yılında Tago Mimarlık ile ortak olarak mimarlıktan danışmanlığa ve taahhüt işlerine kadar tüm hizmetleri sunan Ared Yapı şirketim kurdu. Yurtiçinde ve yurtdışında bina yapmak isteyenlere yönelik hizmet veren Ared Yapı, Rixos Pera’mn yanı sıra Bakü ve, Batum’da otelden AVM’ye kadar projeler geliştirdi. Bu süreçte arazi geliştirme işleri yapan DRS Yapı ile işbirliği yaptı. Daha sonra ise güç birliği oluşturmak üzere Roya Yapı kuruldu. İlk olarak İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) hemen yanında konumlanan 100 milyon TL’lik yatırımla 251 daire ve dört ticari alandan oluşan Roya Nova projesini geliştiren Roya Yapı, bu projeyi 2019 yılında tamamlamayı planlıyor.

 

11 PROJE PLANLANDI
Roya markası ile yapılması planlanan 11 projenin isimlerinin şimdiden belirlendiğim belirten Afşin Aykanat, bu projelerden dördünün arsasının kendilerine ait olduğunu, geri kalanlar ile de kat karşılığı anlaşması yapmak üzere görüşmelerin son aşamaya geldiğini vurguluyor. Roya Yapı, 2018 yılında, üzerinde Sancaktepe Kipa’mn bulunduğu 20 dönümlük ve büyük bir kısmı kendisine ait olan arazide 400 milyon TL’lik yatırımla 500 daireden oluşan Roya Roza projesinin inşaatına başlamayı planlıyor. Şirket, Altunizade’de yer alan arsasında ise 25 milyon TL’lik yatırımla Roya Gold adıyla 7 bin metrekarelik bir ofis binası yapmayı planlıyor. Roya Yapı, bu projeyi 2018’in ilk yansında tamamlayacak ve kendi gayrimenkul yatırım portföyüne ekleyip kiralayacak. Çengelköy’de de Boğaz manzaralı bîr bölgede 20 dönümlük arazide kentsel dönüşüm yapmaya hazırlandıklanm söyleyen Afşin Aykanat, “Görüşmelerin iki ay içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Burada 300’ün üzerinde daire olacak ve yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapılacak” diye konuşuyor.

 

TÜKETİCİ ANKETİ YAPIYOR
Projelerini geliştirirken tüketici taleplerini iyi değerlendirebilmek için araştırmalar, anketler yapan Roya Yapı, tüketici beklentilerine uygun projeler geliştiriyor. Şirket tüketicilere "Evinizde neler olmasını istersiniz?","Evinizin sosyal olanakları neler olmalı?", "Aidatları ne kadar olmalı?"gibi sorular sorarak beklenti analizi yapıyor. Projelerinde minimum aidat değerleri oluşturarak tüketicilerin bu konudaki şikayetlerinin de bitmesini hedefliyor.


Geri Dön