29 / 03 / 2024

Royal Towers Dragos'ta yaşam başlıyor! 600 bin TL'ye!

Royal Towers Dragos'ta yaşam başlıyor! 600 bin TL'ye!

Dap Yapı’nın, sahil yolunda, denize 100 metre mesafede inşa ettiği Dragos Royal Towers projesinde son konutlar 600 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor



Dragos Royal Towers 4 blokta 212 daireden oluşuyor. Giriş dahil 16 katlı ve 60 metre yüksekliğinde olan projede alanları 88-270 metrekare arasında değişen daire seçenekleri bulunuyor. 150 milyon TL’ye mal olan projede kalan son dairelerin fiyatları 600 bin TL’den başlayıp 1 milyon 385 bin TL’ye kadar çıkıyor. 120 aya kadar 0.79’la vadelendirilebiliyor.

Projelendirme sürecinin 2.5 yıl sürdüğü Dragos Royal Towers’ta yine bir o kadar daha süren inşaat süreci tamamlanmak üzere… Sadece dış cephenin renk ve tasarımı 8 ay sürdüğünü belirten yöneticiler, “Ferahlığı artırsın diye mavi ve beyaz tonlara ağırlık verdik. Toprak tonlarını ve doğal ürünleri kullanmaya özen gösterdik.” diyorlar.

60 kişi civarında mimari kadronun görev yaptığı binaların statiği Türkiye’de tasarlandı, yurt dışında da tetkikleri yapıldı. Dragos Royal Towers projesi mimari olarak oldukça farklı forma sahip olması dolayısıyla yoğun mühendislik çözümleri gerektiriyordu. Statik, elektrik, mekanik ve mimari açıdan en uygun noktalarda buluşulup, doğru çözümlere ulaşmak zaruriydi. Yaklaşık 2 yılı aşkın bir sürede, yerli mühendislik hizmetinin yanında yabancı müşavirlik hizmetleri de alınarak,estetik ve futuristik modern mimarinin en güzel örneklerinden biri hayata geçirildi. İnşaat imalatında Türk firmalarının dünya çapında da ön sıralarda kabul gören sektörel becerisi projeye yansıdı. İşin tempo ve yönetimi Dap Yapı mimar-mühendis ve kadrolarınca takip edildi. Projenin yönlendirilmesi yapı denetim firmalarının haricinde, proje müellitleri tarafından gerçekleştirildi. Şirket içi kadroların yanında dışarıdan da çeşitli mühendislik ve müşavirlik firmalarından hizmet alındı. Yabancı uzmanların daimi danışmanlıkları nezaretinde devam edildi.

Lüks malzemeler kullanıldı
Tüm malzemeler toprak, su, gökyüzü ve özgürlüğü simgeleyen temalara uygun şekilde düşünülerek modern & lüks trendler seçildi. Yerli ve yabancı en üst markalar özel tasarımlarla kullanıldı.

Mutfak ve banyo dolapları, İntema (Vitra) özel tasarım
Banyo - WC seramikler, Vitra
Armatürler, Grohe - Vitra
Kapılar, mimari ekip tarafından tasarlanarak Kale firmasına özel yaptırıldı.
Parkeler, ithal İtalyan lamine parke ve Karelid Quıckstep
Asansörler, Kone

Yerli ve yabancı statiklerle çalışılarak, her blok altına 80 adet 100 cm çapında fore kazık
imalatı yapıldı. Normal standart yapının  % 60 fazlası demir ve tümüyle C35 beton
kullanıldı.

Yelken kuleler tarif noktası
DAP YAPI’nın tüm projeleri, yanındaki/ yakınındaki binalardan kolaylıkla ayırd edilecek mimaride tasarlanıyor. Bazen tarif unsuru olarak dahi kullanılıyor. İnsanlar, “yelkene benzeyen kuleleri geçtikten hemen sonra” şeklinde yön belirtiyorlar. İz bırakan, zihinlerde yer eden tasarımlar üretiliyor.

Rezidans hizmetleri dışında fitness center, açık/kapalı yüzme havuzları, tenis ve basketbol sahaları, yürüyüş/dinlenme alanları ve Spa merkezinin bulunduğu projede tüm daireler Kınalı, Heybeli, Burgaz ve Büyükada’nın enfes manzarasına hakim.
 
“Su” DAP YAPI’ projelerinin vazgeçilmez unsuru
DAP yöneticileri, su sesinin ve akan su görüntüsünün insanları dinlendirdiğini düşünüyor. Projeler genellikle deniz manzarasına hakim lokasyonlarda yer alıyor. “Deniz, yelken ve gökyüzü projelerin hemen yanı başında mevcut olduğundan bu konseptle bütünleşen bir mimariyi tercih ediyoruz” diyorlar.

Günlük değil, ömürlük bir yaşam konsepti
Müşterilerin çoğunluğunu bekar veya yalnız yaşayanlar değil aileler oluşturuyor. Sosyal donatı alanları projelerde vazgeçilmez bir unsur. Yüzme havuzu, spor salonu, bahçeler, kameriyeler, oyun salonları gibi projede yaşayanların hayatını zenginleştiren donatılar DAP projelerinde mutlaka yer alıyor. İnsanların binadan çıkar çıkmaz yeşile basacakları özel peyzajlı alanlar mevcut. Yoğun yaşam temposundan bunalan, bir an önce evine dönüp huzura kavuşmak isteyen çağımız insanına, evine döndüğünde tekrar dışarı çıkmasına gerek kalmaksızın aşağıya inip yüzeceği, spor yapabileceği alanlar yaratılıyor. Görkemli bir dikey mimariye sahip olan proje daha çok futbolcu, akademisyen ve bürokratlar tarafından tercih ediliyor.

Dragos Royal Towers, İstanbul Büyüksehir Belediyesi'nin İstanbul Çevre Düzeni Planında kentin üç yeni çekim noktasından biri olarak gösterilen Kartal'da Kentsel Dönüşüm Projesine oldukça yakın bir noktada inşa ediliyor. Mimari projelendirmesi dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından gerçekleştirilen ve Dragos' un hemen yakınında oluşturulacak Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ( Kartal Merkezi İş Alanları-MİA ) kapsamında, büyük sanayi kuruluşları , işyerleri ve fabrikalar şehir dışına taşınıyor. Dragos ve çevresi, İstanbul'un yeni Boğaziçi haline geliyor. Sanayi tipi yapılaşmalar yerine nitelikli konut ve rezidans siteleriyle çevrelenen proje bu yönüyle güvenli ve planlı gelişen bir noktada yer alıyor.

0216 517 1 517

www.dragosroyaltowers.com

www.dapyapi.com.tr

[email protected]


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön