23 / 04 / 2024

Ruslar Türkiye'den ev alıyor!

Ruslar Türkiye'den ev alıyor!

Rusya'da yayımlanan resmi kararların yer aldığı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, Rusların yurtdışında gayrimenkul alımlarının arttı. Ruslar, yazlık ev alımlarında Bulgaristan'dan sonra en çok Türkiye'yi tercih ediyor.



Rusların yurtdışında gayrimenkul alımları arttı. Rus Gayrimenkul Pazar Göstergeleri Analiz Merkezi Başkanı Oleg Repçenko, konuyla ilgili açıklama yaptı.

''Ruslar sıcak iklimi tercih ediyor''

Sputniknews'ta yer alan habere göre, Rusların yurtdışında gayrimenkul almasının başlıca sebebinin sıcak iklimi olan bir ülkede her zaman tatil yapabilecekleri bir yer istemeleri olduğunu söyleyen Repçenko "Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Kıbrıs ve hatta Mısır'da özel konutlar Soçi ve Anapa'dakinden daha ucuz. Bu nedenle insanlar yılın her zamanında rahatça dinlenmek için kendilerine yurtdışında bir ev alıyorlar" diye konuştu. 

''Türkiye, Bulgaristan'dan sonra en çok tercih edilen 2'inci yer''

Rusların yurtdışında ev almak için en çok Bulgaristan'ı daha sonra Türkiye'yi tercih ettiğini söyleyen Rusya Devlet Finans Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aleksey Zubets ise "Sözgelimi Türkiye'de gayrimenkul alımları son 2 yılda neredeyse 4 kat arttı. Bulgaristan'da da 2 buçuk kat, diğer yerlerde de hemen hemen 2 kat artış var" ifadelerini kullandı.

Kasım'da 4 bin 672 konut yabancılara satıldı!

Rusya'da ev sahibi olmak için kaç sene para biriktiriliyor?


Geri Dön