26 / 04 / 2024

Rusya'da en fazla konut nerede yapıldı?

Rusya'da en fazla konut nerede yapıldı?

Rusya’da kişi başına düşen konut inşaat alanının hangi bölgelerde daha yoğun olduğuna dair Tsian emlak şirketi resmi verileri araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre, ilk sırada Leningrad ili yer alıyor...



Tsian emlak şirketi Rusya’da en fazla konut satışının nerede gerçekleştiği ile ilgili resmi verileri inceledi. Kommersant gazetesinin ilettiği araştırma sonuçlarında, Rusya’da bugün kişi başına ortalama en fazla konut inşaatının olduğu yerin Leningrad ili olduğu yer aldı.

Türk Rus'un internet sitesinde yer alan habere göre, Leningrad’da Ocak-Eylül 2019 ayları arasında 1,68 milyon metrekare (kişi başı 0,91 metrekare) konut inşaatı yapıldı.

Bu sonuca rağmen Leningrad ilinde ilk dokuz ayda tamamlanan konut sayısında, 2018 Ocak-Eylül ayları arasına göre yüzde 20 düşüş kaydedildi. 

İkinci olarak Moskova’da kişi başına 0,76 metrekare konut inşaatı düşüyor. Aynı dönemde Moskova ilinde tamamlanan konutların toplam alanı ise 5,8 milyon metrekare olarak belirlendi.

Lipetsk ili isekişi başı 0,72 metrekare konut inşaatı ile üçüncü sırada. 

Ocak-Eylül döneminde Rusya genelinde tamamlanan konutların toplam alanı ise 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 48,9 milyon metrekareye çıktı.

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!


Geri Dön