24 / 04 / 2024

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.



Rusya İnşaat Bakanlığı, tüm kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir dijital sistem kurmayı hedefliyor. Türkrus'ta yer alan habere göre; İnşaat Bakanlığı’nın hazırladığı yasa tasarısı, tüm kiralık konut sözleşmelerinin en geç 30 gün içinde dijital bir sistemde kayıt altına alınmalarını hedefliyor.

Rusya da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Tüm ödemelerin de bu sistem üzerinden yapılması, ihlalde bulunanların cezaya çarptırılması amaçlanıyor. İnşaat Bakan Yardımcısı Nikita Stasişin, faaliyete geçecek dijital platform üzerinden vergi denetimlerinin yapılacağını dile getirdi. Kommersant gazetesi, konut kiraya veren vatandaşlardan ihlal yapmaları durumunda 5 bin, şirketlerden 50 bin rubleye kadar ceza alınmasının planlandığını yazdı.

Emlak uzmanı Aleksandr Harıbin, kiralık ev piyasasında vergilerin yüzde 4’e indirilmesi sonrası kayıt dışı oranının azaldığına vurgu yaptı. Harıbin, yeni uygulamayla vergi takibinin sıkılaştırılması durumunda ise birçok kişinin sözleşme imzalamadan kiralama yoluna gideceğini ve böylece bu alanda kayıt dışının yeniden artabileceğini öngördü.

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!


Geri Dön