24 / 04 / 2024

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!

Dünya genelinde elit konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya'nın Moskova kentinde elit konut fiyatları en yüksek 5 kent arasında yer alıyor.



Dünya genelinde elit konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Türkrus'ta yer alan habere göre; RBC gazetesi, fiyatların en çok arttığı ilk 10 şehir arasında Moskova ve St. Petersburg'un da olduğunu yazdı. İlk üç sıradaysa Miami, Seul ve Şanghay bulunuyor. 

Knight Frank analistleri son dört çeyrek itibarıyla Rusya'nın başkenti Moskova'nın listede dördüncü sırada yer bulunduğunu dile getirdi. Şehirde pahalı ve prestijli konutların ruble cinsinden fiyatları önceki seneye göre yüzde 20,5 oranında yükseldi. Moskova ek olarak tüm dünyada son çeyrekte kaydedilen yüzde 18,7'lik oranla elit konut fiyatlarının en çok yükseldiği şehir. Kuzey başkenti St. Petersburg da elit konut fiyatları son bir senede yüzde 15,5 yükseldi. Son çeyrek artış oranı ise yüzde 2'de kaldı.

 Moskova da elit konut fiyatları artıyor!

Knight Frank analistleri, Moskova'daki fiyat yükselişini segmentteki yüksek taleple ilişkilendiriyor. Danışmanlık şirketi, önceki gün şehirde 1 milyon dolara alınabilecek en büyük oturum alanına sahip dairenin 60 metrekare olduğunu açıklamıştı. Önceki sene bu alan 90 metrekareden fazlaydı.

Moskova'da emlak vergisine zam geliyor!


Geri Dön