26 / 04 / 2024

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor. Knight Frank temsilcisi bu sene elit konut kategorisinde 1500 civarı satış beklediklerini dile getirdi.



Rusya'nın başkenti Moskova'da elit ev satışları rekor üstüne rekora imza atıyor. Türkrus'ta yer alan habere göre; Kommersant gazetesi, yatırımcıların yoğun talebi sebebiyle bu sene yapılan satış toplamının 1,5 kat yükselişle 200 milyar rubleye (2,7 milyar dolar) ulaşmasının beklendiğini belirtti. Analistler trendin 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyor. 

Moskova da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Savills tarafından açıklanan verilere göre, bu sene Moskova'da 1 milyon dolar ve üzeri fiyattan satışı yapılan ev sayısı 1430 civarında. Yapılan satışlar salgın öncesi 2019 yılında gerçekleşen satışlardan yüzde 44 fazla. Satışı yapılan konutların yüzde 63'lük kısmı yeni yapılan binalarda bulunuyor. 

Yoğun talep sebebiyle fiyatlar da yükseliş eğiliminde. Elit konutların metrekare birim fiyatı son iki senede yüzde 24 yükselerek 920 bin rubleyi buldu (12 bin 400 dolar).

Moskova da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Emlak acenteleri tarafından da rekor beklentisi doğrulandı. Knight Frank temsilcisi bu sene elit konut kategorisinde 1500 civarı satış beklediklerini dile getirdi. Sektörel gözlemciler fon piyasalarında ve kurlardaki oynaklık sebebiyle pek çok yatırımcının tercihini konuttan yana kullanmayı sürdüreceğini belirtiyor. 

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!


Geri Dön