25 / 04 / 2024

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.



Rus hükümetinin konut alımını teşvik etmek amacıyla çıkardığı düşük faizli ipotek programı Moskova'da yeni konut piyasasına yaradı. Artan talep sebebiyle başkentteki yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Emlak ajansı TsİAN'ın verilerine göre, Eski Moskova tabir edilen bölgede konut metrekare fiyatları yıl başından bu yana yüzde 17'lik artışla 245 bin rubleye çıktı. (3 bin 321 dolar).

Konuyu haber yapan Lenta portalı, söz konusu artışın metrekarede 36 bin rubleye karşılık geldiğini belirtiyor. Yeni Moskova'daki yeni konut fiyatları da yüzde 26 oranında artarak 164 bin rubleye çıktı. (2 bin 223 dolar).

Moskova Vilayeti'nde de yeni konut fiyatları yüzde 21 oranında artarak 110 bin 500 rubleye yükseldi. Portala açıklamalar yapan TsİAN yetkilileri, bu fiyatların tarihin en yüksek seviyesi olduğuna dikkat çekti.

Yetkililer fiyat artışlarında teşvikli ipotek programının yanı sıra rubledeki değer kaybının ve escrow hesap finansman modeline geçişin etkili olduğu düşüncesine sahip.

 

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!


Geri Dön