16 / 04 / 2024

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Konut fiyatlarının en fazla arttığı yerlerin başında St.Petersburg yer alıyor.



Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Türk Rus'ta yer alan habere göre; Moskova, St.Peterburg ve diğer büyük kentlerin çoğunda ev fiyatları arttı.

Kommersant’ın verdiği bilgilerde, maliyetlerin artması, arzdaki düşüş ve indirimli konut kredisi programı sebebiyle emlak fiyatlarının yükseldiği belirtildi.

Rusya da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Moskova’da yeni konutlarda ortalama metrekare fiyatı bir yılda yüzde 21 atışla 245 bin 800 (3 bin 210 dolar), Kazan’da yüzde 23 artışla 108 bin 900, Yekaterinburg’da yüzde 10 artışla 94 bin 500 rubleye çıktı. 

Cian şirketinin verilerine göre, Rusya’nın en büyük 16 kentinde yeni konutlarda ortalama metrekare fiyatı Mart'ta 92 bin rubleye (yaklaşık 1230 dolar) kadar ulaştı. 

Bu rakam Şubat ayına göre yüzde 2,6, geçen sene Mart ayına göre yüzde 19,8 fazla.

Rusya da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Avito’nun verilerine göre ise en büyük 15 kentte ortalama metrekare fiyatı geçen yılın Mart ayına göre yüzde 29 artarak 111 bin ruble oldu.

Bu dönemde konut fiyatlarının en fazla arttığı yerlerin başında ise St.Petersburg yer alıyor. Bu kentte ortalama metrekare fiyatı bir ayda yüzde 8 artış göstererek 171 bin 500 rubleye yükseldi. Yıllık artış yüzde 36’ya ulaştı.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!


Geri Dön