18 / 04 / 2024

Rusya'da konut kredisi kullanımı rekoru kırıldı!

Rusya'da konut kredisi kullanımı rekoru kırıldı!

Rusya konut kredisi kullanımında yeni bir rekor kırdı. 2018’de kredi kullanımı bir önceki yıla oranla iki katına çıktı…



Rusya'da faaliyet gösteren 'Ekvifaks' isimli kredi bürosu, 2018 yılında Rusların 1,3 trilyon ruble değerinde toplam 576 bin 500 adet konut kredisi çektiğini, bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

Ekvifaks'ın verilerine göre 2018'de verilen kredi miktarı bir önceki yıla oranlar yüzde 51 oranında yükseldi.

Verilen kredilerin ortalama miktarında da ciddi bir artış yaşandı. Rusya genelinde bir yılda yüzde 18 oranında yükselen ortalama kredi miktarı 2,4 milyon rubleye (36,6 bin dolar) ulaştı. Moskova ve diğer bölgelerde de artış kaydedildi. Buna göre Moskova'da geçtiğimiz yıl bu miktar yüzde 7 artarak 4,2 milyon ruble (64,1 bin dolar) oldu. Bölgelerdeki artış oranı ise yüzde 14, 2,2 milyon ruble (33,6 bin dolar).

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'da konut kredilerinin geliştirilmesinin büyük potansiyele sahip olduğunu, çünkü bu alanda yüksek büyüme oranlarına rağmen GSYİH'nın payının sadece yüzde 6 olduğunu hatırlattı. Ancak, konut kredisi piyasasında 'balon' oluşumunun önlenmesinin de önemine dikkat çekti. 


Geri Dön