26 / 04 / 2024

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.



Rusya'dan beklenen adım geldi. Rusya meyve-sebze ihracatında yasakları kaldırdı. Yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalar yapan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Antalya'ya gelen Rus heyetin yaş meyve ve sebze üretim, paketleme, laboratuvar yerlerinde yaptıkları incelemelerden sonra ihracattaki yasakları kaldırdıkları yönünde bildirimde bulunduklarını belirtti. Çavuşoğlu, Rus heyetin, 4 Nisan'da Antalya'ya gelerek saha çalışması yaptığını ifade etti. Çavuşoğlu, "Bu gelişme sektör ihracatçılarımızı heyecanlandırdı ve beklentileri artırdı" diye konuştu.

Rusya nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

SEKTÖR HEYECANLI

Çavuşoğlu, Türkiye'den Rusya'ya tüm yaş meyve ve sebze ürün ihracatındaki engeli kaldıracak resmi yazıyı bir an önce beklediklerini kaydetti. Rusya'ya bölgelerinden domates, patlıcan, biber, üzün, incir, kiraz, kabak, şeftali, nar, greyfurt, portakal gibi ürünler ihraç edildiğini aktaran Çavuşoğlu, yasağın kalkmasıyla ihracatın daha da artacağına dikkati çekti. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa, Tarım Kredi Kooperatifi 8 Nisan 2022 fiyat listesi.


Geri Dön