25 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı 1 Temmuz itibarıyla şirketler çalışanlarının maaşlarını yeniden düzenlemeye başladı. İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'de en düşük işçi maaşları da belli oldu.



Kurtköy'de bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda (ISG) en düşük ücret net 7 bin liraya yükseltildi.

2022’nin ilk 5 ayında 11 milyon 981 bin 612 yolcuya hizmet veren Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı çalışanlarının maaşlarına 2022 yılının son 6 ayı için ortalamada yüzde 47 oranında maaş iyileştirmesi yapılacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, şirket çalışanları ile bir araya gelerek, 2022 yılının ilk yarısını değerlendirdi ve asgari ücrete ek zam belirlendikten sonra işçilere verilecek en düşük maaşın limitini açıkladı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı çalışanlarına başarı ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Albayrak, 2022 yılı ilk 5 aylık enflasyon oranını dikkate alarak çalışanlarının maaşlarına maksimum yüzde 52, ortalama ise yüzde 47 oranında zam yaptıklarını açıkladı.

Berk Albayrak, Ocak 2022 döneminde yapılan ortalama yüzde 63 zamla birlikte toplam yıllık kümülatif artış yüzdesinin ortalamada yüzde 140 oranında gerçekleştiğini bildirdi..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön