26 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin akıbeti TBMM'de!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yapım aşamasında olan ikinci pistinin ne zaman tamamlanacağıyla ilgili soru önergesi verdi. 



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yapım aşamasında olan ikinci pistinin ne zaman tamamlanacağıyla ilgili soru önergesi sundu. Arslan Kabukcuoğlu, "Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu.

 Sabiha Gökçen Havalimanı nın ikinci pistinin akıbeti TBMM de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:

1- Söz konusu ikinci pistin ihalesini alan yüklenici şirket ya da şirketler hangisidir? Pistin yapım işi kapsamında genel şartnameye göre hangi işler bulunmaktadır? 

2- Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle ikinci pist yapımı hangi aşamadadır? 

3- Pisti yapan şirketin, rakip konumdaki İstanbul Havalimanı'nı işleten şirketle bir akrabalığı var mıdır? 

4- Söz konusu pistin hangi tarihte bitirilmesi planlanmaktadır? Gecikmeden kaynaklı kamunun uğradığı bir zarar bulunmakta mıdır? 

5- İkinci pistin 7 yıldır tamamlanamama gerekçesi nedir? Gecikmelerden dolayı firma ya da firmalara bir cezai müeyyide uygulanmış mıdır? 

6- İkinci pistin zemininde çökme gibi hadiseler yaşanmış mıdır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön