19 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Toker, son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Çiğdem Toker, 'Sabiha Gökçen'e yine yeni ihale mi?' başlıklı yazısında son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı?  

"Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist projesi, uzun yıllardır geciken bir kamu yatırımı" diyerek yazısına başlayan Çiğdem Toker, DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) son olarak 2021'in yazında “TEM Bağlantı Yolu Tünel Güçlendirme” ihalesi yaptığını, Met-Günİspa ortaklığının kazandığı bu ihalenin iptal edildiğini belirtti. "İptalin gerekçelerinden biri 21/b, yani davet usulü koşullarının bu ihalede oluşmamasıydı" ifadelerini kullanan Toker, bir süredir son haftalarda söz konusu ihaleyle ilgili yeni gelişmeler olduğuna ilişkin bazı bilgilerin gündeme geldiğine ancak doğrulatma konusunda güçlük çektiğine vurgu yaptı. 

Peki Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapılacak? Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde son durum ne? İşte ayrıntılar...


Geri Dön