19 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen’e yapılacak ikinci piste ilk kazma yaz başında vurulacak!

Sabiha Gökçen’e yapılacak ikinci piste ilk kazma yaz başında vurulacak!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ( İSG ) Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak, ikinci pistin ihaleye çıktığını ve ilk kazmanın yaz mevsimi başında vurulacağını söyledi....




İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak, ikinci pistin ihaleye çıktığını ve ilk kazmanın yaz mevsimi başında vurulacağını söyledi.


Albayrak, Kocaeli’ndeki basın mensuplarına İSG’deki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Albayrak, ikinci pistin ihaleye çıktığını belirterek, “Bu yaz başında ise ilk kazma vurulacak. Pist 2 ya da 2 buçuk senelik bir zamanda tamamlanacak. 3 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki piste paralel taksi yollar yapılacak. Birinci ve ikinci pistin arasında bin 100 metre mesafe olduğu için bu 2 havaalanı anlamına geliyor.” dedi.


Albayrak, raylı sistemin havaalanının gelişmesine büyük ölçüde katkıda bulunacağının altını çizdi. Albayrak, “Marmaray ve Kadıköy sahil metro hatlarından bize yolcu akacağını düşünüyorum. Havaalanına yatırımlar altın değerinde. Avrupa’daki havaalanlarının çoğuna raylı sistem giriyor. Bu sistemden sonra bölgenin daha da gelişeceğini biliyoruz. İkinci pist yapılınca gelişimimiz ikiye katlayacak.” diye konuştu. Albayrak, İSG’de kargo taşımacılığına da değinerek, şunları kaydetti: “Kargo taşımacılığına çok önem veriyoruz. Yolcu taşımacılığındaki gibi büyüyemesek de küçülme yaşamıyoruz.” Albayrak, Türk Hava Yolları’nın da İSG’de hizmet vermek istediğini, yakın zamanda 20 uçakla yolcuları taşımaya başlayacağını dile getirdi. 


İSG Ticari Havacılık Direktörü Asiyat Khasanova, İSG’deki büyümeye dikkat çekti.

Khasanova, İSG’nin 2013’te elde ettiği yüzde 27 oranındaki büyüme ile Airports Council İnternational (ACI) Eurpore tarafından kendi kategorisinde Avrupa’nın ‘En hızlı büyüyen havalimanı’ seçildiğini hatırlattı. Khasanova, “Bütün bu özelliklerimizle yolcu sayısını en çok artıran havalimanları arasında yer alıyoruz. Nitekim 2014 yılının ilk 3 ayında yolcu sayımızı yüzde 39 artırarak, 4,8 milyon yolcuya ev sahipliği yaptık. Aynı dönemde yurtdışı yolcu sayısında yaşadığımız artış ise yüzde 43 oldu.” şeklinde bilgi verdi.


 

Habertürk



Geri Dön