19 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tünelleri yeniden ihale edilecek!

Sabuncubeli Tünelleri yeniden ihale edilecek!

Sabuncubeli Tünelleri yeniden ihale edilecek. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa-İzmir arasında yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tünelleri inşaatındaki çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.




AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa-İzmir arasında yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tünelleri inşaatındaki çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Tünel inşaatını üstlenen Koçoğlu firmasının iflasını istediğini belirten Özdağ, mahkemeden gelecek kararın ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın yeniden ihaleye çıkacağını kaydetti.

İnşaatta çalışan işçilerin tedirgin olmamalarını da isteyen Özdağ, şunları söyledi: "Burada bir ödeme sıkıntısı olursa, devlet her türlü önlemi alır. Çünkü Koçoğlu firmasının banka kredisinin bir kısmı açık. Firmanın burada alacağı olduğu için işçilerin alacakları buradan ödenebilir. Yeni bir ihale yapılmazsa ki yapılacak, bu noktada bir gecikme olursa krediden mutlaka işçilerimizin alacaklarının ödenmesi için gayret sarfedeceğiz." 

Bir an önce Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ihaleyi gerçekleştireceğini dile getiren Özdağ, "Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü, Ulaştırma Bakanlığı güçlü. İflasını isteyen Koçoğlu firmasının mahkemeden gelecek kararını bekliyoruz. Bu karar doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön