25 / 04 / 2024

Sadık Yetim: Denizli turizmine yatırım yapın!

Sadık Yetim: Denizli turizmine yatırım yapın!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koardinatörü Sadık Yetim, Denizli 'de her alanda yapılan yatırımları desteklediklerini belirtti.



Sadık Yetim, 'Pamukkale ve Karahayıt 'Kırsal Turizmi Destekleme kapsamına alındı. Buraya yapılacak olan yatırıma desteklerimiz olacak'' dedi. Şükrü Kocatepe ise "Avrupa Birliği fonlarından yeteri kadar yararlanamıyoruz. Özellikle turizm konusunda yatırım yapın" dedi. 



TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, kurum merkezinde basm toplantısı düzenledi. Vali Şükrü Kocatepe ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci'nin de katıldığı toplantıda TKDK Denizli İl Koordinatörü Sadık Yetim, 13'üncü Başvuru Çağrı Dönemi'nde şu ana kadar 57 proje başvurusu aldıklarını belirtti. Bu projelerin toplam bütçesinin 73 milyon 344 bin lira olduğunu kaydeden Yetim, projelerin incelenip onaylanmasının ardından kurumlarının 32 milyon 588 bin lira hibe desteğinde bulunulacağını söyledi. 



Turizmcilere yatırım çağrısı 

Denizli'nin turizmde önemli merkezleri olan Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde yatırım imkanı olduğunu belirten Yetim, "Denizli'de 2 süt işletme tesisi, 1 kanatlı et tesisi, 13 soğuk hava tesisi, 10 tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 3 arıcılık yatırımı, 21 yerel ürünler tesisi projesi ve 7 kırsal turizm tesisi için başvuruda bulunuldu. Projeler, kurumumuza sunuldu. Maalesef, turizm potansiyelinin yoğun olduğu Denizli'de kırsal turizm yatırımları için yapılan başvurular yetersiz. Bu sektörde hibe desteğimiz alt limit 15 bin Euro, üst limit ise 500 bin Euro. Pamukkale ve Karahayıt'ta hibe desteğinden yararlanabiliyor. Kırsal alanda yapılacak apart, otel, restoran, sosyal tesisler, aguaparklar da kırsal turizm kategorisine giriyor. Turizm yatırımcılarının başvuruda bulunmalarım bekliyoruz" dedi. 




Kocatepe, "Yatırımlardan yeterince faydalanmıyoruz Toplantıda konuşan ve TKDK'dan hibe desteği alarak yatırım yapan işletmelerin şu ana kadar 262 kişinin istihdamını gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Şükrü Kocatepe, Karahayrt'ta TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini, bu projenin bitimiyle birlikte yatrrrmlann artmasınr beklediklerini dile getirdi. Kocatepe, "Avrupa Birliği fonlarından yeteri kadar yararlanamıyoruz. Üretime yönelik, istihdama ve ekonomiye katla sağlayacak projelerle mutlaka TKDK'ya projeler sunulmalıdır. Denizli girişimcilik alanında öncü illerden biri. 

Yatırımcılara sesleniyorum. Projelerinizi TKDK'ya getirin ve hibe desteklerden yararlanın" diye konuştu.


Deha 20


Geri Dön