19 / 04 / 2024

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman yapılacak? Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne kadar?

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman yapılacak? Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne kadar?

Sağlık çalışanlarına ek ödemenin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Milyonlarca sağlık çalışanı ek ödeme ne kadar olacak şeklinde sorular soruyor. İşte detaylar!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Carpe Diem. Beklediğin anı yaşa. Yönetmeliğin yayınına az kaldı' şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bakan Koca’nın sonraki paylaşımında ise Resmi Gazete’nin sağlık çalışanlarının beklentisini bu kadar iyi ifade eden başka bir sayısı belki de olmamıştı.” Sizden önce okuyanlar böyle diyor. “Bir gün bir yönetmelik okuduk. Türkiye’de doktor olmanın anlamı değişti.” İleride böyle denecek' diye ifade etti.  

SAĞLIK PERSONELİNE EK ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık çalışanlarının ek ödeme ne zaman yapılacağı bir süredir merakla bekleniliyordu. Ek ödeme ve özlük haklarını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Personeline ek ödemesini içeren yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. “Yönetmelik dili” hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme her ayın 15’inde yapılacak. Hayırlı olsun" dedi.

SAĞLIK PERSONELİNE EK ÖDEME NE KADAR OLACAK?

Merak edilen soruları Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş bir televizyon kanalında bu konuya dair  soruları yanıtladı.

Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş ''Uzman hekim ve üzerine yapılmış olan düzenleme net olarak 10 bin liraya denk geliyor. Aynı düzenlemeyle beraber asistan arkadaşlarımızın 7 bin 500 liraya yakın bir ek ücretleri olacak. Pratisyen hekimlere de yansıması 5 bin lirayı bulacak. Diş hekimleri için de aynı düzenleme geçerli olacak'' 'Uygulama ayırt etmeksizin bütün uzman hekimleri içermektedir. Diş hekimleri de aynı düzenlemeden faydalanıyorlar. Diş hekimleri 5 bin lira uzmanları da 10 bin lira ilave taban ücreti almış olacaklar'' "Öncelikle aralık ayında yapılan düzenleme bütüncül bir düzenleme değildi. Biz Sağlık-Sen olarak buna itiraz etmiştik. Buradaki düzenleme bir hemşire için 850 liraya, teknikerler için de 500-600 liraya denk gelen bir düzenleme gerçekleştirilmiş oldu. Sağlık çalışanlarına derece, unvan ve kademelerine göre; 400 liradan başlayarak 10 bin liraya kadar gidebilecek ek ödeme yapılacak' diye konuştu.

Tüm öğrenciler yararlanacak! 1,611 TL yardım ödemesi başladı! İşte detaylar!

Bakan Bilgin EYT için müjdeyi verdi! İşte EYT bekleyenleri havalara uçuracak haber!

Bankaların emekli promosyon savaşı bitmiyor! Çıta 8 bin TL’ye dayandı! Koşan alıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön