26 / 04 / 2024

Sağlık turizminden 30 milyar dolar gelecek!

Sağlık turizminden 30 milyar dolar gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sağlık turizminde 2018 gelirimiz 7 milyar dolar. Hedefimiz çok büyük, bu potansiyel 30 milyar dolara kadar çıkabilir'' diye konuştu.



Dünyada sağlık turizminin ilk üçte bulunan Türkiye, pazar payını artırmak için harekete geçiyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin sağlık turizminde 2018 gelirinin 7 milyar dolar olduğunu söyledi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Ersoy, “Hedefimiz çok büyük, bu potansiyel 30 milyar dolara kadar da çıkabilir. Sağlık turizmiyle ilgili hükümetimiz bir çalışma yapıyor. Biz de dahil olacağız” diye konuştu. 

Bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy,  Türkiye’nin tanıtım kampanyasında da hedef değiştirdiklerinin altını çizdi. Nitelikli turizmi öne çıkaracak bir kampanya için çalışma başlatacaklarının altını çizen Ersoy, şöyle dedi: “Kampanyalarda kabuk değiştiriyoruz. Sosyal medyaya bir yönelme var zaten. Daha önce sayı ağırlıklı tanıtım yapıyorduk, şimdi nitelik tanıtım yapıyoruz.”

Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “Bu kısa sürede olacak bir iş değil, 4-5 senemizi alacak. Ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Adım adım da ilerliyoruz. Tanıtım kampanyamız mayıs ayında başlayacak.”

''Peynir ekmek fiyatına otel veriyorsunuz''

Bakan Ersoy, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) buluşmasına katıldı. Ersoy, turizmcilere şu şekilde seslendi: “Özellikle kışın peynir ekmek fiyatına otel veriyorsunuz. Mutlaka fiyatlarınızı artırmanız gerekiyor. Konseptlere ve fiziki ortamınıza bazı ilaveler getirmeniz lazım. Konsantre olmanız gereken 630 dolar olan kişibaşı gelirin nasıl bin dolara getirileceği. Zaten biz iddialı hedef koyuyoruz, 5 yıl içinde bin dolara geleceğiz.”

Kaçak kazılara karşı seferberlik

Bakan Ersoy, ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Kaçak kazılar konusunda halkın bilinçlenip ihbar etmesi önemli. Bunu polis önlemleriyle drone’larla vs. ile bir yere kadar yapabilirsiniz. Bununla ilgili nisan ayında bir bilinçlendirme kampanyasına başlayacağız. Müzelerde tarihi eserlerimizle ilgili kamuoyunu bilinçlendirme çalışması yürüteceğiz. ‘Çingene Kızı’nın Türkiye’ye gelmesi ve basın da geniş şekilde yer alması da bir bilinçlendirme oldu." 
 


Geri Dön