20 / 04 / 2024

Sahabiye düşük katlarla gün yüzüne çıkacak!

Sahabiye düşük katlarla gün yüzüne çıkacak!

Şehir Tiyatrosu binası ile çevresindeki tarihi binaların korunması gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,“Sahabiye projesinde, merkeze yakın bölgede yüksek kat yerine alçak kat tercih ediyoruz. Bu sayede merkezdeki tarih gün yüzüne çıkacak” dedi.



Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüştü.

 

Sahabiye düşük katlarla gün yüzüne çıkacak!

 

 

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Şehir Tiyatrosu binası ile çevresindeki tarihi binaların korunması konusundaki hassasiyetlerini anlattı.
 

Aynı görüşte olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Dışarıya yaptırdığımız bir tek proje var. Diğer projelerinin tamamını tasarım kabiliyetinin artması için şehirdeki mimarlarımıza yaptırdık" dedi.

 

Tarih yüksek katların arasında kaldı
 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Çelik, “Bu tür kentsel dönüşüm projelerinde merkeze yakın bölgede yüksek katlılar arkaya doğru alçak katlılar tercih edilir. Biz tam tersini yapıyoruz. Ordu evi ve belediyemiz arasında 12 tane tarihi eser var. Şu an yüksek katlı binalar nedeniyle bu eserler saklı durumda. Yeni projede bu arayı biz bir iki katlılarla geçiyoruz. Sonra 5-6 katlılar ve onların arkasında yüksek katlılar var. Böylece tarihi eserlerin hepsi ortaya çıkacak.” diye konuştu.

 

Yeşil alana önem artıyor
 

Çelik, "Sahabiye’de şu anda 510 dönümlük alandaki yeşil alan miktarı sıfır metrekare. Yeni projede 350 dönümlük yerde park ve rekreasyon alanımız var. Bölgedeki yoğunluğu azaltmak için resmi kurumların hepsini dışarıya çıkarıyoruz. Bu yolla yeşil alan miktarı önemli ölçüde artacak" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön