25 / 04 / 2024

Sahabiye Kentsel Dönüşüm'de ikinci etabın ihalesi hazır!

Sahabiye Kentsel Dönüşüm'de ikinci etabın ihalesi hazır!

İmar A.Ş. ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından Kayseri'de sürdürülen projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde Kayseri'de başlatılacak projeler hakkında bilgi aldı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Serdar Altuntuğ ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’le bir araya gelerek şehirde sürdürülen projeler hakkında bilgi aldı. Toplantıda  Beydeğirmeni ve Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cami Kebir projeleri hakkında bilgi verildi. 

CNN'de yer alan habere göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Serdar Altuntuğ ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp bir değerlendirme toplantısı yaptı. Serdar Altuntuğ ve Hakkı Alp'ten brifing alana Başkan Memduh Büyükkılıç, iki birimin birlikte sürdürdüğü Beydeğirmeni ve Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin geldiği noktayla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Burada yer alacak olan üreticilere proje ve taşınma desteği vereceğiz. Beydeğirmeni Projesi şehrimiz için çok önemli bir proje. Burada yer almak isteyenlerin geç kaldım diyebileceği bir proje. Projeye hız vereceğiz ve belli bir sürede tesisini yapmayan kişilerden arsaların geri iadesini de sağlayacağız” açıklamasını yaptı. 

Başkan Büyükkılıç, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etap için ihale hazırlıklarının tamamlandığını anlatan Başkan Büyükkılıç, “Buradaki 6 bloğun ihalesini kısa zamanda yapacağız. Ayrıca yeni kentsel dönüşüm alanları da söz konusu. Cami Kebir bölgesinde  TOKİ  ile işbirliği içinde yapacağımız projenin startını verdik. Şu an gerekli tespitler yapılıyor. Rezerv alanların hayata geçirilmesiyle çalışmalar hız kazanacak” ifadelerini kullandı.


Geri Dön