24 / 04 / 2024

Enver Yılmaz: Ordu kentsel dönüşüme hazır!

Enver Yılmaz: Ordu kentsel dönüşüme hazır!

Ordu kentsel dönüşüme hazır. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve üç ilçenin belediye başkanı kentsel dönüşüm için Ankara'ya gidiyor.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuyu değerlendirdi.



Büyükşehir Belediyesinin Altınordu, Fatsa ve Ünye'de seçilen pilot belgelerde kentsel dönüşümle ilgili başlanan altyapı çalışmaları devam ediyor. Konuyu görüşmek Üzere Ankara'ya hareket edecek olan Başkanlar, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'nü ziyarete ederek durum değerlendirmesi yapacaklar. 


Başkan Enver Yılmaz, Ordu B.üytikşehir Belediyesi Meclisi'nin Kasım ayı ikinci bileşiminde yaptığı açıklamada, Altınordu. Fatsa ve Ünye ilçelerinde tespit edilen bölgelerde kentsel dönüşümün hayata geçirileceğini ve bununda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taralından uygulanacağını söyledi. Gürgentepe. Ulu bey ve Gölköy ilçelerinde de loplu konut müjdesini tekrarlayan Başkan Enver Yılmaz, "Ulubey, Gürgentepe ve Gölköy ilçelerimizde Büyükşehir olarak toplu konut yapacağız. BunuTOKİ hayata geçirecek. Fara işlerinin ve finans işlemlerinin tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organize edecek. Biz parayla ilgili, vatandaşımızla hiçbir diyaloga girmeyeceğiz. Projeyi ortaya koyacağız" dedi. 


DÖNÜŞÜM GÜNDEMDEN DÜŞMEYECEK 


Özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların gündemlerinden çıkmadığının altını çizen Başkan Enver.Yılmaz. "Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın marifeti ile yapmak isti-, yoruz. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra uygulama başlayacak. Altınordu ilçesi, stadyum çevresinde yaklaşık 8-1 hin. ııı2'lik ve otogar ile eski sanayi çevresinde yaklaşık 80 bin m2'lik alanda. Fatsa ilçesinde stadyum çevresi ve eski çöp sahasında yaklaşık 550 bin m2'lik alanda, Ünye ilçesinde ise stadyum çevresinde yaklaşık 83 bin 830 m2 ve S araçlı Mahallesi'ııdeki Küçük Sanayi Sitesi'ııiıı bulunduğu yaklaşık 210 Iıiıı 300 m2"Iik alanda kentsel dönüşüm projesi kapsamında 'riskli alan' çalışmasına yönelik araştırma, geliştirme ve değerlendirme çalışmaları devam ediyor" şeklinde bilgi verdi. Başkan Enver Yılmaz ayrıca, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Altınordu ilçesi, Şirinevler Mahallesi. Kamyon Garajı'nın olduğu yaklaşık 25 bin m2'lik alanda ve Ünye ilçesi Gölevi Mahallesi'nde yaklaşık 210 bin m2'lik alanda 'rezerv alan' çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 


2015 KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI OLACAK 


Kentsel Dönüşümle ilgili dosyalarıA da hazırlandığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Kentsel dönüşüm Ordu Büyükşehir Belediyesi'niıı mega projelerinden biridir. 2015 yılını kentsel dönüşüm yılı olarak ilan ediyoruz. 

Kesinlikle hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Devlet gerekliğinde iki yıllık kirayı da karşılıyor. Bu projeler gelir elde etmek için birer rant olmayacak, hayata geçecek o bölgelerde kentin nefes alacağı birer koridor oluşturacaktır. Yeni yeşil alanlar oluşturarak, değişimi birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Ankara'da yapacakları görüşmelerde, Bakanlığın Kasını ayı içerisinde 80 milyon TL'Iik bir kaynağı Ordu'ya aktarmasını sağlamaya çalışacaklarını belirten Başkan Yılmaz, "Bizim para ile ilgili bir ilişkimiz olmayacak. 


Ordu'da Kentsel dönüşümün gerçekleşeceği bölgelerde yüzde 80'ine yakın bir alan kamu alanı yada yeridir. 

Bıı nedenle Ordu bu konuda çok şanslı. Çok büyük sorunlar yaşamayacağımızı tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.


Gazete Arena


Geri Dön