20 / 04 / 2024

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yaptırdığı Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami’nin açılışını yaptı.



Her mahalleye sosyal tesis ve inşa eden Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yeni bir cami yaptırdı. Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, görkemli bir törenle hizmete açılan cami 455 metrekare inşaat alanı üzerine yapıldı. Zemin kat ve mahfel kattan meydana gelen cami de 465 kişi aynı anda ibadet yapabilecek.

Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Şehitkamil Kadim Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, camiye ismi verilen Ahmet Muhtar Büyükçınar’ın oğlu, Fatih Büyükçınar, eşi Fatma Büyükçınar, Şahinbey Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.

Camilerle Birliğimiz Beraberliğimiz Artacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin doldurulması ve şenlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Ahmet Muhtar Büyükçınar, hocamı sağlığında tanıyamadım. Ama kitabını büyük bir zevkle okudum ve adını yaşatmak adına camimize ismini verdik. Ahmet Muhtar Büyükçınar’ın çok enteresan bir hayatı var. Sadece bir hoca alim değil tam bir hayat adamı. Onları örnek almak gerekiyor. Mübarek Ramazan Ayı geliyor ve camilerimizi daha da şenlendirmek istiyoruz. Her mahalleli camilerimizin avlusunda birlikte iftar açsınlar ki birliktelik olsun ve camilerimiz dolsun. Sadece namazdan, namaza değil camileri cem edilen yer haline getirmeliyiz. Şahinbey’de şuanda yapılan cami sayısı 65’i geçti ve 37 tane de inşaatı devam eden camimiz var. Türkiye’nin ikinci büyük camisini Akkent Mahallesi’ne yapıyoruz ve önümüzdeki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Camilerimiz arttıkça toplumumuzda kaynaşma oldukça, birliğimiz beraberliğimiz  devam edecektir. Aynı zamanda güzel insanların yetişmesine vesile olacaktır” diye konuştu.

Mübarek Bir İnsandı

Şehitkamil Kadim Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, Ahmet Muhtar Büyükçınar’ın önemli hizmetler yaptığını dile getirerek, “Ahmet Muhtar Büyükçınar Gazianteplilerin geç tanıdığı mübarek bir insandı. Kendisi çok güzel ve önemli hayırlı hizmetler yapmıştır. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Bu insanları unutmuyorsunuz” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön