27 / 04 / 2024

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa ettirilecek olan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temelleri dualarla atıldı.



Yaptığı önemli projelere hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’ne önemli bir eser daha kazandırıyor. Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, Şahinbey Belediyesi tarafından inşa ettirilen Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temel atma törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Av. Hasan Teke, hayırsever iş adamları Ahmet Ziylan, Ökkeş Eruslu ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Şehir Adeta Yeniden İnşa Ediliyor

Gaziantep Valisi Davut Gül “Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün çok geliştiği bir şehir. Hiç şüphesiz bununda en önemli etkenlerinden bir tanesi sizler gibi hayırseverlerin sayısının fazla olması. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde İlçe Belediye Başkanlarımızın katkılarıyla ve hayırseverlerle birlikte şehir adeta yeniden inşa ediliyor. Gerek alt yapı gerekse üst yapı anlamında ve gerekse bu tür kadimden gelen kuruluşlar vasıtasıyla şehirde bir çok güzel iş oluyor ama bunların içinden en güzellerinden bir tanesi de hafızların yetişeceği bu güzel mekanların inşa edilmesidir. Binayı yapmak kolay ama binayı yaşatacak olan sizlerin heyecanlarıdır. Allah heyecanlarınızı hep muhafaza etsin” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Hoşgör Diye Bir Mahalle Yok

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu tür müesseselerde ilim sahibi çocukların yetişeceğini belirterek “Türkiye’nin hiçbir yerinde Hoşgör diye bir mahalle ve Kuran Kursu yok. Aslında nasıl bir medeniyetten geldiğimizi bizlere gösteriyor. Hoşgörülü olma, hoş görmeyi yansıtıyor. O yüzden bu temel rahmete ve merhamete atılıyor. Bu temelle birlikte sevgili çocuklarımızın vatanı, milleti ve değerleri için ağaç yaşken eğilir mantığıyla çalışmalar devam ediyor. Bizim medeniyetimizde annenin, babanın birde hocanın eli öpülür. Bu ilme ve maneviyata verilen kıymettir. Ben buradaki bütün hocalarımızın ellerini öpüyorum. Bizim medeniyetimizde Fatihi fatih yapan AK Şemsettinlerdir. AK Şemsettinlerin yetişmesi için bu temellerin atılması gerekir” diyekonuştu.

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından hayata geçirilen Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası 1.500 metrekare inşaat alanına 5 kat olarak inşa ediliyor. Külliyenin içerisinde Dershane (Hafızlık) Sınıfları, Yatakhaneler ve Yemekhane yer alacak.


Geri Dön