20 / 04 / 2024

Şahinbey'de kentsel dönüşümle 10 bin 811 konut inşa edildi!

Şahinbey'de kentsel dönüşümle 10 bin 811 konut inşa edildi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yatırımlarla Şahinbey'in çehresini değiştirdi. Yeni projelerle yeni yaşam ve çalışma alanları ile istihdam olanağı sunan Tahmazoğlu, her kesimden vatandaşı konut sahibi yapacak.



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehrin merkezinde yer alan tamirci esnafını, yetersiz donatı alanı ve trafik sıkışıklığı ile birlikte, dar ve düzensiz işyerlerinde zor şartlarda çalışırken yeni planlanan oto sanayi bölgesine taşıdı. Başkan Tahmazoğlu, modern standardı ve erişilebilirliği yüksek bir çalışma alanına kavuşması ve iş kolunun ekonomik kapasitesini arttırarak, güçlü bir istihdam alanı oluşturulmasını sağladıklarını söyledi.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Tahmazoğlu, "320 bin metrekare alanda Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'ni kurarak, şehir merkezinde zor şartlarda çalışan sanayi esnafi genis, modern, düzenli ve konforlu iş yerlerine sahip olmasını sağladık. Projede, yüzde 92'si kiracı olan sanayi esnafına 10 yıl vadeli kira öder gibi iş yeri sahibi olma imkânı sunuldu. Daha önce eski garajlar bölgesinde 850 işyeri ile bin 700 kişiye istihdam sağlanırken, Şahinbey Oto Tamirciler Sitesi'nin kurulumu ile birlikte bin 81 işyeri ile 6 bin kişiye istihdam sağlandı. 20-30 m2 alanlarda çalışan sanayi esnafı, ortalama 200 m2 genişlikte ferah ve konforlu işyerlerine sahip oldular. Eski garajlarda küçük bir kesime hitap eden esnaf Şahinbey Oto Tamirciler Sitesi ile adeta bölgeye hitap eden bir konuma geldi. Şahinbey Oto Tamirciler Sitesi'ne, Çıraklık Eğitim Merkezi, İtfaiye, 112 Saglik Noktası ve sosyal donatı alanları yaparak esnafın tüm ihtiyaçları karşılandı. Diğer yandan küçük sanayi alanlarının kaldırılması ile boşalan yaklaşık 2.400.000 m2 büyüklüğündeki Eski Garajlar Bölgesi de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kent merkezinin dolayısı ile Gaziantep'in gelişen turizm ve ticaret potansiyeline uyumlu, teknik ve sosyal standardı yüksek bir yaşam alanına dönüştürüldü. Planlama çalışmaları ve dönüşümü tamamlanan bu projeler; gerek sanayi esnafının ekonomik kapasitesinin artırılması, gerekse kent merkezinde atıl konumda bulunan büyük bir alanin konut, ticaret ve turizm alanı olarak kent ekonomisine kazandırılması hedeflenmiştir" dedi.

6 ŞERİTLİ ÖZDEMİRBEY CADDESİ

Kent merkezini, yeni gelişen Karataş Mahallesi'ne bağlayan en yakın ulaşım hattı olan Özdemirbey Caddesi'ni daha geniş ve rahat bir yol ile bağlayarak cadde üzerinde bulunan çarpık yapılaşmanın dönüşümü ile birlikte kent merkezinin ekonomik değerinin arttırılmasını sağladıklarını dile getiren Tahmazoğlu, yol genişletme çalışmaları kapsamında yıllardır açılması düşünülen fakat bir türlü açılamayan Özdemirbey Caddesi'ni 2 şeritten 6 şeritli yola çıkarıp, büyük bir sorunu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Nitelikli kentsel yapılaşma ve dönüşüm bölgelerinde yapılan büyük ölçekli kamusal yatırımlarla reel sektörün gelişimine katkı sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Tahmazoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kendi öz kaynaklarını kullanarak 635.888.453 TL gibi bir bütçe ile binlerce yapının kamulaştırıldığını bildirdi. Toplamda 10 bin 811 konut inşa ederek vatandaşları konut sahibi yaptıklarını anlatan Başkan Tahmazoğlu, yine kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen konutlarda ikamet eden vatandaşların sosyal ve ekonomik açıdan gelişimlerini desteklemek amacıyla tekstil atölyesi de kurduklarını işaret etti.


Geri Dön