28 / 03 / 2024

Saim Kılıç kimdir?

Saim Kılıç kimdir?

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayı olarak Genel Kurul'un onayına sunacağı Doç.Dr. Saim Kılıç'ın özgeçmişini Kamuyu Aydınlatma Paltformu'na bildirdi.



1972 yılında doğan Saim Kılıç,  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1993 yılında yüksek derece ile mezun oldu. 


2001'de ABD'de University of Illinois at Urbana-Champaign'de Finans (MSF) alanında ve 2002 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde İşletme (MBA) alanında yüksek lisansı yüksek derece ile bitirdi. 


2005/2006 akademik yılında Avrupa Birliği Bursuyla İngiltere'de University of Greenwich'te ‘Finansal Düzenlemeler ve Piyasa Bozucu Fiiller (Market Abuse)’ konusunda inceleme ve araştırma yaptı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi'nde Muhasebe-Finansman dalında Doktora unvanını aldı. 


2012 Haziran ayında Finans alanında Doçent unvanını kazandı. 1994-2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu'nda sırasıyla SPK Uzman Yardımcısı, SPK Uzmanı ve SPK Başuzmanı olarak 15,5 yıl süreyle görev yaptı. 


2009 Eylül ayında Borsa İstanbul A.Ş.’de (eski ismiyle İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında) Genel Müdür Yardımcılığı statüsündeki Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 2013 yılı Nisan ayına kadar bu görevi yürütürken ayrıca; 2009-2012 döneminde Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'de ve 2012-2013 döneminde Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak; 2009-2013 döneminde Dünya Borsalar Federasyonu'nda (WFE) Düzenlemeler Komitesi Üyesi, Avrasya Borsalar Federasyonu'nda (FEAS) Kural ve Düzenlemeler Komitesi Üyesi olarak görev aldı. 


2013 yılı Nisan ayında Borsa İstanbul iştiraki Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı ve bu kurumda hukuk, yatırımcıları koruma fonu, iç kontrol, iç denetim, risk yönetimi, IT denetimi faaliyetlerini yürüten birimlerinden ve ayrıca yönetim kurulu bünyesinde oluşturulan kurumsal yönetim komitesi ve denetim komitesiyle ilişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak bir yıl süreyle görev yaptı. 


Doç. Dr. Saim KILIÇ'ın "Sermaye Piyasasında Yatırımcıların Korunması: Güvence Fonları" (1997), "Türkiye'deki Yatırım Fonlarının Performanslarının Değerlendirilmesi" (2002), "Sermaye Piyasası Düzenlemelerinde Fayda-Maliyet Analizleri: Teoriler, Araçlar ve Türkiye Üzerine Ampirik Bir Çalışma" (2008), "Kurumsal Yönetim: Nasıl Yönetilmeli?" (2014) adlarıyla dört kitabı; sermaye piyasaları, borsalar, bankacılık ve finans konularında çok sayıda makalesi yayımlanmıştır. 


Doç. Dr. Saim KILIÇ, ayrıca, sermaye piyasasında çalışma veya faaliyette bulunma yeterliliğini ölçen tüm SPK Lisanslarına (kurumsal yönetim lisansı ve gayrimenkul değerleme lisansı dahil) sahip bulunmaktadır. 2014 Eylül ayından itibaren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Saim KILIÇ, lisans ve yüksek lisans programlarında Finansal Yönetim, Kurumsal Finans, Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar, Türk Ticaret Kanunu ve Kurumsal Yönetim konularında dersler vermektedir. 


İtalyanın çok uluslu şirketi Marcegaglia S.p.A’in Türkiye’deki iştirakinde Yönetim Kurulu Üyesidir. İngilizce bilmektedir.




Geri Dön