26 / 04 / 2024

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda başlatılacak dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalar yaptı.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda başlatılacak dönüşüm projesini açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Klasik dönemden bu yana Dünya’nın en önemli şehirleri meydanlarıyla anılan şehirler olmuştur. Geçmiş dönemlerden bugüne farklı şekillerle ve işlevlerle öne çıkan şehir meydanları bugün Demokrasi’nin güçlendiği yerler olarak dikkat çekmektedir.” dedi.


Başkan Toçoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce de kamuoyuyla paylaşmış, Demokrasi Meydanı’nın yenilenmesi için bir çalışma başlattığımızı ilan etmiştik. Bu kapsamda önceklikle anket çalışması yaparak halkımıza Demokrasi Meydanı’nda nelere ihtiyaç duyulduğunu sorduk. Sosyal medyada Demokrasi Meydanı’yla ilgili yöneltilen eleştirileri, talepleri tek tek değerlendirerek analiz ettik. Basında meydana dönük eleştirileri, yeni meydandan beklentileri, yer alan haberleri ele aldık, değerlendirdik. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla görüşüp, geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek farklı kesimlerin görüşlerini alarak yeni bir proje başlattık.”




Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön