19 / 04 / 2024

Sakarya Erenler ilçesinde kentsel dönüşüm taslak projeleri hazır!

Sakarya Erenler ilçesinde kentsel dönüşüm taslak projeleri hazır!

Erenler Belediyesi’nin öncelikli projeleri arasında bulunan ve Başkan Öztürk’ün olmazsa olmazım dediği Erenleri sil baştan dönüştürecek olan büyük kentsel dönüşüm projesi ile ilgi teknik çalışmaların tamamlandığı açıklandı...



Erenler Yenimahalle ve Küpçüler bölgesinde 666 Dönümlük 2 mahalleden oluşan alanda binaların yıkılarak yeniden inşa edilmesini sağlayacak kentsel dönüşüm projeleri tamamlandı.


Erenler Belediyesi’nin öncelikli projeleri arasında bulunan ve Başkan Öztürk’ün olmazsa olmazım dediği Erenleri sil baştan dönüştürecek olan büyük kentsel dönüşüm projesi ile ilgi teknik çalışmaların tamamlandığı açıklandı. Kentsel dönüşüm sürecini güvenli ve emin adımlarla devam ettirdiklerini açıklayan Başkan Öztürk ilçe halkını sağlıklı konutlara kavuşmanın yanında evi olmayan birçok insanı da ev sahibi yapmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “Biz ilçemizdeki kentsel dönüşümü yerinde gerçekleştireceğiz. Yıllardır yaşadığımız mahallemizde, dostlarımızla, komşularımızla ve önem verdiğimiz değerlerimizle yine iç içe olacağız ve hep bir arada ekmeğimizi, en önemlisi hayatımızı paylaşmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde projelerin vatandaşa ve kamuoyuna tanıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.


“TASLAK PROJELER HAZIR”


Başkan Cavit Öztürk, mimari anlamdaki teknik çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını, riskli alanlarda yeniden planlama çalışması yaparak şehircilik ilkelerine uygun alt yapılarının da düşünüldüğü ada bazlı projeler hazırlandığını söyledi. Öztürk, “Tahmini 4000 bin civarında konut düşünülen taslak projeler çok yakın bir zamanda SESOB binası alt katında hazırlamakta olduğumuz Kentsel Dönüşüm ofisinde vatandaşlarımıza sunularak görüşmelere başlanacak” şeklinde konuştu.


“SONUÇ OLARAK HEDEFİMİZ”


Başkan Öztürk konuşmasının devamında şunları söyledi: “Doğaya ve çevreye uyumlu, sosyal alt yapı standartlarını tamamlamış sağlam yapılarda güvenle yaşamanız, en önemli hedefimiz. Bu nedenle; ısı yalıtımlı, asansörlü ve depreme dayanıklı binalar yapacağız. Çocuklarınızın güvenle oyun oynadıkları park alanları, yürüyüşünüzü keyifle yapacağınız yürüyüş parkurları, aracınızı güvenle park edebileceğiniz otoparklarınız olsun istiyoruz. Sonuçta maddi olarak da daha çok prim yapacak konutlarınızda, daha ekonomik, daha sağlam, konforlu ve güvenli bir şekilde yaşamaya devam edeceksiniz.


“KENTESEL DÖNÜŞÜM SOSYAL ADALETTİR”


Kentsel dönüşüm; sadece muhtemel bir depreme karşı can ve mal emniyetini artıracak adımlar atmak değil, esasında her anlamda (mimari, çevre, sosyal, kültürel vb.) planlanarak, şehrin daha yaşanabilir hale getirilmesidir. Kentsel Dönüşüm, insanımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak bir faaliyet olmanın yanında; kentlerimizi yemyeşil parkları, geniş ve rahat yolları ile huzur veren, güvenli, nimeti ve bereketi bol yerler haline getirmenin de adıdır. Kentsel Dönüşüm; doğru dürüst yolu olmayan yerleri yola kavuşturmak; çocuklar için oyun oynayacakları alanların, parkların bahçelerin sayısını artırmaktır. Kentsel Dönüşüm, sosyal adalettir aynı zamanda. Vatandaşlarımızın sağlıklı konutlara kavuşmasını temin etmenin yanında, evi olmayan birçok insanımızı de ev sahibi yapma hamlesidir.


Sakarya Halk Gazetesi 



Geri Dön