19 / 04 / 2024

Sakarya Geyve ve Taraklı’ya dev yatırım!

Sakarya Geyve ve Taraklı’ya dev yatırım!

Geyve ve Taraklı’nın 47 mahallesini kapsayan içmesuyu projesi için ihaleye çıkacaklarının müjdesini veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Geyve ve Taraklı’ya bağlı 47 mahallemizi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz." ded




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Geyve ve Taraklı’nın 47 mahallesini kapsayan yeni içmesuyu hattı için ihaleye çıkacaklarının müjdesini verdi. Rüstem Keleş, “Şehrimiz için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Sakarya’mızın 16 ilçesinde dev projelerle şehrimizin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. Geyve ve Taraklı’ya bağlı 47 mahallemizi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturacak önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Proje ile bölgeye toplamda 316 kilometre içme suyu hattı inşa edeceğiz. 28 Şubat Salı günü proje için ihaleye çıkıyoruz” şeklinde konuştu.


İki ilçede 47 mahalle

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya’nın 16 ilçesinde içmesuyu, kanalizasyon, atıksu ve yağmursuyu anlamında çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şimdi de Geyve’nin 30 ve Taraklı’nın ise 17 mahallesini kapsayan içmesuyu projemizi hayata geçiriyoruz. İki etaptan oluşan proje ile iki ilçede toplamda 316 kilometre içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Dönem dönem bazı noktalarda görülen yetersizlik sorunu inşa edeceğimiz yeni içmesuyu hattı ile tarihe karışacak. İnşallah projemiz tamamlandığında Geyveli ve Taraklılı hemşerilerimiz içmesuyu anlamında hiçbir sorun yaşamayacak” ifadelerini kullandı.


İhale 28 Şubat’ta

Rüstem Keleş, “İlk etap için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Bu kapsamda Geyve’ye bağlı Doğancıl, Poydalar, Sabırlar, Çayköy, Südalan, Ilıcaköy, Aydınlar, Çamlık, Şehren, Demirler, Çine, Günhoşlar, Akdoğan, Karacaören, Çukurköy, Yaylak, Hacılar, Taşoluk, Hisarlık, Halidiye, Sekiharman Mahalleri ile Taraklı’ya bağlı Avdan, Esenyurt, Mahdumlar, Alballar, Kemaller, Uğurlu, İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla, Aksu, Harkköy, Hacıyakuplar mahallelerinde ilk çalışmalarına başlayacağız. İkinci etapta ise Geyve’ye bağlı Hacıosmanlar, Ahibaba, İhsaniye, Suçatı, Esenköy, Alıplar, Ceceler, Hırka, Umurbey Mahalleri ve Taraklı’ya bağlı Çamtepe, Pirler, Hacıaliler, Duman, Akçapınar Mahallelerinin içmesuyu altyapısını inşa edeceğiz. İlk etap için 28 Şubat Salı günü ihalemizi gerçekleştireceğiz” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön