29 / 03 / 2024

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca’da görevli muhtarlar ile gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi. Kaynarca Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Başkan Toçoğlu ve muhtarların yanı sıra, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları da yer aldı. Başkan Toçoğlu programda Kaynarca’da hayata geçirilen çalışmalara değindi; referandum sonrası çok daha güçlü bir Türkiye’de daha güçlü hizmetleri hayata geçireceklerini aktardı.


Su sorunumuz tarih oldu

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ilçede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özel, “Kaynarcamızda su sorunu yapılan çalışmalar neticesinde ortadan kalktı. Bu konuda yeni yapılan çalışmalar da var. SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş de buradalar. Sayın Keleş’e de teşekkür ediyoruz. Son kar yağışları çok ciddi seviyede yaşandı. İnanıyoruz ki yoğun yağışların zarar verdiği yollarımız da bakıma alınacaktır. Yaz aylarında inşallah grup yollarını Sayın Başkanımız yapacaklarını ifade etmişlerdi. Şimdiden Kaynarcalı hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.


Gölün suyu Kaynarca’da

Kaynarca’da hayata geçirilen altyapı ve içmesuyu yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaşan Toçoğlu, “Bildiğiniz üzere daha önce yeni bir içme suyu isale hattı inşa etmiş; bu hatla Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca ilçemize ulaştırmıştık. Ardından Bakırlı’da içme suyu deposu ve 7,5 kilometre hat inşa ederek bölgedeki 15 mahallenin daha su sorununu çözüme kavuşturmuştuk. Kaynarca’da sağlam altyapı sorunsuz içme suyu için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.


Kaynarca’ya yeni müjde

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Toçoğlu, “Şimdi ise ilçemize 10 milyon liralık bir yatırım daha yapacak; Sapanca Gölü’nün suyunu 50 kilometrelik hat ile Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştıracağız. Ayrıca yakın zamanda ilçemiz için yeni müjdeler de vereceğiz. Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız” şeklinde konuştu.


Hizmet konusunda görevimizi yapıyoruz

Başkan Toçoğlu, “Hizmet konusunda üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kaynarca’da bu yılı da boş geçirmedik. Hamdolsun bu ilçemizin su sorununu kökten çözüyoruz. Sapanca Gölü’nden arıtılmış suyu ilçemize ulaştırıyoruz. Bu yaz bu başlıkta hiçbir sorun yaşanmayacak. Yollar konusunda da sıkıntı olmayacak. Grup yollarını tamamlayacağız. Bu yaz şartlar müsait oldukça çalışacağız. Belediye Başkanımızla, ilçe başkanımızla siz muhtarlarımızın taleplerini gidereceğiz. Verdiğimiz sözler imkânlar el verdikçe sizlerin kullanımına sunuluyor” dedi.


Başkanlığa güçlü destek

Konuşmasının sonunda gündemin bir numaralı başlığı olan referandum sürecine de değinen Toçoğlu, “Yeni bir sürece giriyoruz. Türkiye, belki de ilk defa kendi seçtiği liderler tarafından doğrudan yönetilme fırsatı yakaladı. Parlamento kararı verdi, referanduma gidiyoruz. Sakarya olarak referandumda üzerimize düşeni yapacağız. Ülkemiz oy ortalamasına Sakarya’dan güçlü bir destek vereceğiz. Yeni sistemle koalisyon diye bir şey artık olmayacak. Türkiye, tarihinde en büyük fırsatı yakalamış durumda.  İnşallah daha kararlı bir yönetim oluşturulacak. Biz programımızı yapıyoruz. İş konusunda şüpheniz olmasın; biz elimizden geleni yapacağız.  İnşallah referandum sonrası çok daha güçlü bir Türkiye’de daha güçlü hizmetleri hayata geçireceğiz” yorumunda bulundu.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön