28 / 03 / 2024

Sakarya Şehit ve Gaziler Derneği binasının temeli atıldı!

Sakarya Şehit ve Gaziler Derneği binasının temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun ‘En anlamlı proje’ olarak nitelediği Şehit ve Gaziler Derneği hizmet binasının temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun kısa süre önce kamuoyuna duyurduğu Şehit ve Gaziler Derneği hizmet binasının temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Şeker Mahallesi’ndeki (Şeker Camii mevkii) proje alanında gerçekleşen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, şehit yakınları ve gaziler yer aldı.


Başkan Toçoğlu’na hizmet teşekkürü

Programın açılış konuşmasında söz alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, “Bu tesis ülkemizde bir ilk ve örnek olacaktır. Bu tesisi bizlere kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Gazi ve şehit ailelerimize hayırlı olsun” derken; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, “Cennet vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden şehit ve gazilerimize ne yapsak azdır. Bu düşünceyle yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Sorumluluklarımızın farkındayız

Törende söz alan Başkan Toçoğlu, “Bu şehir bizim evimiz. Evimize bereket getiren tüm kardeşlerimiz için yenilikçi projelere imza atacağız. Altyapıda, içme suyunda, kültür-sanatta, sporda, enerjide, ulaşımda, çevrede ve diğer tüm alanlarda üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Bu şehre olan sorumluluklarımızı yerine getirmek adına azami bir çaba ortaya koyuyoruz. Yalnızca altyapı ve içme suyunda şu anda 650 milyon liralık yatırım yapıyoruz; 2014 Yerel Seçimlerinde sözünü verdiğimiz projelerin yalnızca 3 yılda yüzde 90’lık bir gerçekleşme oranıyla sizlerin kullanımına sunduk” dedi.


Tüm ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte

Toçoğlu, “Bugün ise her şeyden öte ayrı bir sevinç ve heyecan yaşadığımızı ifade etmeliyim. Her alana yayılan onlarca hizmetin adeta nişanesi olacağını düşündüğümüz bir adım atıyoruz. Bir süre önce Şehit ve Gaziler Derneği yetkilileriyle bir araya gelmiştik. Dernek yönetimi tarafımıza bir dernek binası ricasında bulundular. Şehit yakınları ve gazilerimizden gelen bu ricayı kendimize emir addettik. Derhal çalışmalarımızı başlattık. Proje için yer tespitini yaptık, projemizi hazırladık ve ihalemizi gerçekleştirdik. 430 metrekarelik alan üzerine 2 kat olarak projelendirdiğimiz projemizin bugün ise temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm ihtiyaçlara cevap verecek odalar, salonlar, engelli kardeşlerimiz için asansör ve otopark da dernek üyelerimizin bu merkezde kullanımına sunulacak. Ayrıca inşallah çok güzel bir çevre düzenlemesiyle projemizi nihayete erdirmiş olacağız” diye konuştu.


Aziz hatıraları yaşatılacak

Başkan Toçoğlu konuşmasına şu şekilde son verdi; “Konu şehitlik ve gazilik olunca bizim için akan sular durur. Ne yaparsak yapalım onların hakkını ödeyemeyiz. Bugün burada şehrimize kazandıracağımız bu eserle en azından onların aziz hatıralarını bir nebze olsun yaşatmış olacağız. Merhum Akif'in dediği gibi; Tüllenen mağribi akşamları sarsam yarana. Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana. Bu güzelim cennet vatanımız uğruna hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah bu asil millete bu mücadele için gerekli cesareti ve feraseti bahşetmiştir hamdolsun. İster din sosuna bandırılmış soytarılarla gelsinler isterlerse türlü hilelerle gelsinler; karşılarında her zaman göğsü iman dolu bir millet bulacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu düşüncelerle temelini attığımız eserimizin hayırlı olmasını diliyor, tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.


Şehitler tepesi boş kalmıyor

Programın devamında konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen ise şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi her hafta çok farklı yatırımlarla Sakarya halkının huzurunda. Bugünde şehre çok değer katacak bir proje için buradayız. Şehitlerimiz bu ülke için canını, gazilerimiz sağlığını ve en önemlisi fedakârlığını veriyor. Her birimizin onlara büyük borcu var. Şehitlerimizin her bir yakınına kendi ailemiz gibi sahip çıkmamız gerekiyor. Şehitler tepesi boş kalmıyor. Ülkemiz için her birimiz şahadete yürümeye hazırız. Bu anlamlı proje için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” Açılış konuşmalarının ardından Şehit ve Gaziler Derneği hizmet binasının temeli atıldı. Ayrıca Başkan Toçoğlu, Şehit ve Gaziler Derneği’ne tahsis edilen aracın anahtarını yöneticilere teslim etti.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön