28 / 03 / 2024

Sakarya Serdivan modern görünüme kavuştu!

Sakarya Serdivan modern görünüme kavuştu!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Serdivan altyapısıyla, yeni bulvar ve duble yollarıyla modern bir görünüme kavuşuyor, Serdivan’a önemli projeler kazandırdık. İlçemiz büyümeye ve gelişmeye devam edecek” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serpan bölgesinde görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serpan İlçe Başkanı Osman Çelik ve muhtarlar katıldı. Başkan Toçoğlu toplantıda Serpan'da devam eden yatırımları değerlendirdi, muhtarların taleplerini dinledi.


42 Bin 800 Ton

Programın açılış konuşmasını yapan Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “7 Haziran seçimlerinden önce de muhtarlarımızla bir araya gelmiş; talepleri dinlemiştik. Bu doğrultuda ilçemizin tamamında asfalt ve altyapı çalışmaları başlattık. 7 mahallemizde asfalt çalışmaları tamamlandı. 36 kilometrelik güzergaha toplamda 42 bin 800 ton asfalt attık. Programımıza Çubuklu Mahallemizde devam edeceğiz” dedi.


13 Mahalleye Bol ve Temiz Su

Altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin içmesuyu ağını genişletmek adına önemli yatırımları hayata geçirdik. Bu kapsamda Serpan ilçemizdeki 13 mahalleyi ilgilendiren Esentepe İçmesuyu Projesi'nde hat döşeme çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 2,5 Milyonluk yatırım ile Serpan'ın yüksek kesimlerindeki 13 mahallenin su soruna kesin çözüm getirdik. 11 kilometrelik İçmesuyu hattı ile mahallelerimize sağlıklı içmesuyu ulaştırdık” diye konuştu.


Kesintisiz İçmesuyu

Başkan Toçoğlu, "Esentepe'de inşa ettiğimiz çelik isale hattında da çalışmalarımız tamamlandı. Ayrıca yaklaşık 30 Milyonluk yatırımla ilçenin eskiyen tüm içmesuyu şebekelerini yenileyeceğiz. İlçemizde içmesuyu yatırımlarımızın yanı sıra kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmalarımız da sürüyor” ifadelerini kullandı.


Yeni Bulvar ve Duble Yollar

Başkan Toçoğlu, “Serpan’a altyapı yatırımlarımızın yanı sıra önemli üst yapı yatırımlarımız devam ediyor. Duble yollar ve yeni bulvarları ilçemize kazandırıyoruz. Kafeler Caddesi olarak bilinen Bağlar Caddesi’nde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzergâhtaki parklanma konusunda da önemli adımları atacağız. Ayrıca Kampüs yolundaki genişletme çalışmalarımız da devam ediyor. 2 bin 300 metre uzunluğundaki güzergâhta kapsamlı bir çalışma başlattık. Üniversite ulaşımında önemli rol üstlenen caddeye yeni bir yüz kazandırıyoruz” dedi.


Asfaltsız Yol Kalmayacak

Serpan’ın altyapısıyla, yeni bulvar ve duble yollarıyla modern bir görünüm kazanacağının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Yeni inşa edeceğimiz asfalt şantiyemizle Sakarya'nın hiç bir köşesinde asfaltsız yol bırakmayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz altyapı ve içmesuyu projelerimiz kapsamında sorunsuz içmesuyu ve altyapı inşa edeceğiz. İlçemizde başlattığımız altyapı, içmesuyu, bulvar ve duble yol çalışmalarının tamamlanmasıyla Serpan gelişmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.


Talepleri Değerlendirdik

7 Haziran seçimlerinden önce ilçede görev yapan muhtarlar ile bir araya geldiklerini de belirten Toçoğlu, "Muhtarlarımızın taleplerini değerlendirdik ve bu talepler doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızla her zaman diyalog halinde olduk. Daha yakın ilişkiler kurabilmek adına SEMOS ve Muhtarlar Şube Müdürlüğümüzü faaliyete geçirdik. 1 Kasım seçimlerinde de muhtarlarımızın desteğini istiyoruz. Her zaman ifade ediyoruz; büyük yatırımlar, güçlü belediyeler istikrarlı ve kararlı hükümetler sayesinde olur” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön