28 / 03 / 2024

Sakarya Yenikent projesi hayata geçiyor!

Sakarya Yenikent projesi hayata geçiyor!

Yenikent bölgesinde inşa edilecek yeni Meslek Yüksek Okulu Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yenikent bölgesindeki kalıcı iş yerleri ile ilgili proje hazırlıklarımızda sona geldik" dedi




Yenikent bölgesinde inşa edilecek yeni Meslek Yüksek Okulu Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yenikent bölgesindeki kalıcı iş yerleri ile ilgili proje hazırlıklarımızda sona geldik. Uzun istişareler ve ortak akıl çerçevesinde kalıcı iş yerlerinde kapsamlı bir dönüşüm çalışması uygulayacağız” ifadelerini kullanırken; Rektör Elmas, “İnşallah 10 gün içerisinde bölgede başlatacağımız projenin hazırlıkları tamamlanacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Yenikent bölgesindeki kalıcı iş yerlerinin Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürülmesi ile ilgili proje hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Rektör Elmas, “İnşallah 10 gün içerisinde bölgede başlatacağımız projenin hazırlıkları tamamlanacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.


Proje Hazırlıkları

Rektör Elmas açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yenikent bölgesindeki kalıcı iş yerlerinin bir kısmının Meslek Yüksek Okulu olarak değerlendirileceğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu binaların eğitim öğretim yapılmaya uygun alanlar olabilmesi için birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi gerekiyordu. Bu yüzden Büyükşehir Belediyemiz ile proje hazırlıklarına başladık. Çalışma kapsamında kalıcı işyerlerinin bir kısmı Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Diğer bir kısmı ise yurt olarak kullanılacak."


Kapsamlı Bir Dönüşüm

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “1999 depreminin ardından inşa edilen ve kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen Yenikent bölgesindeki kalıcı iş yerleri ile ilgili proje hazırlıklarımızda sona geldik. Uzun istişareler ve ortak akıl çerçevesinde kalıcı iş yerlerinde kapsamlı bir dönüşüm çalışması uygulayacağız. Böylelikle seçim öncesi duyurduğumuz yeni bir projeyi daha hayata geçirecek, şehrimiz eğitim hayatına da önemli bir hizmet kazandırmış olacağız” dedi.


Hareketlilik Kazanacak

Kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağı projenin Yenikent bölgesinin sosyal ve kültürel hayatına önemli kazanımlar sağlayacağına da vurgu yapan Başkan Toçoğlu, “İnşa edeceğimiz Meslek Yüksek Okulu ve yurtlar ile Yenikent sosyo ekonomik açıdan büyük bir hareketlilik kazanacak. Yeni rekreasyon projeleri, inşa edilen sosyal alanları ve Meslek Yüksek Okulu Projemiz ile Yenikent bölgesinin yıldızı parlamaya devam edecek. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Toçoğlu Başarı Diledi

Sakarya Üniversitesi ziyareti kapsamında Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Atilla Arkan ile de bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Arkan’a yeni görevinde başarılar diledi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön