26 / 04 / 2024

Sakarya'da 8 bin bina için yıkım kararı yolda!

Sakarya'da 8 bin bina için yıkım kararı yolda!

Sakarya'da İmar Barışı’ndan yararlanan 80 bin bina mercek altına alındı. Ankara’dan gelen müfettişler yalan beyanda bulunan ve binalarına eklenti yapan kişilerle ilgili hukuki süreç başlattı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışı kapsamında başvuruları gerçekleşen binaları inceledi. Çalışmalarda imar denetçilerinin raporlarının yanı sıra havadan ve karadan yapılan denetimlerde çekilen fotoğraflar da kullanıldı. 80 bin binanın tek tek incelenmesi sürerken usulsüzlük olduğu belirlenen binalarla ilgili hukuki süreç başladı.

EKLENTİLER

Sakarya Yenihaber'den Kaan Gümüşel'in haberine göre; denetimlerde İmar Barışı kapsamında başvuru gerçekleşen binalarda sahiplerinin beyanları ve yapıdaki değişimlerinin yanı sıra Yapı Kayıt Belgesi uygulamasının başladığı 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan eklentilerde incelemeler yapıldı.

8 BİN BİNA 

Müfettişlerin incelemeleri devam ederken hatalı beyan ve usulsüz eklenti incelenirken 8 bine yakın binanın olduğu ortaya çıktı.

MÜFETTİŞLER

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri İmar Barışı’na başvuran 80 bine yakın binanın bakanlık müfettişler tarafından denetlendiğini belirterek “Yanlış beyanda bulunan varsa tespit ediliyor. Süreci Ankara’dan gelen müfettişler yönetiyor. Devlet bir anlamda yapı kayıt belgeli evleri tek tek kontrol ediyor. Kontrollerin ardından hukuki süreç başlatılıyor”diye konuştu. 
 


Geri Dön