28 / 03 / 2024

Sakarya'da atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya'da atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumda tek maddelik gündem maddesi Hukuk Komisyonu’ndan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.


Yönetmelik Değişikliği

Meclis üyelerince görüşülen madde kapsamında ‘SASKİ Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kabul edildi. Yönetmelik uyarınca bundan sonraki süreçte atıksu çıkışından alınan numunelere ve analizlerde takvim değişikliği yapıldı. Buna göre atıksu karakterlerinin tespit edilmesi için atıksu çıkışlarından farklı zamanlarda numuneler alınması öngörülüyor. SASKİ bu değişiklikle deşarj kalitesinde maksimum verimlilik hedefliyor.


Atıksu Yönetiminde Sakarya Farkı

Atıksu yönetimine ilişkin kabul edilen yönetmelik sonrası devam eden altyapı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerde en temel hassasiyetimiz çevredir. Bu kapsamda 16 ilçede kanalizasyon hatları inşa ederek; atıksu arıtma tesisleri ile entegre olan bu hatlarla atıksuları doğal ortamlarına deşarj ediyoruz. Arıttığımız bu sularla Sapanca ve Karadeniz’i atıksu kaynaklı kirlilikten koruyoruz. Çevre hassasiyetine dönük başlattığımız bu çalışmalar kapsamında Karaman, Hendek, Akyazı, Pamukova-Geyve ve Karasu Kocaali’de çalışmalarımız oldu. Bu projelerin bir kısmı halihazırda şehrimize hizmet sunuyor. Bir kısmında ise inşa çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Her zaman ifade ediyoruz: hedefimiz atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe bırakmamak” diye konuştu.


Altyapı Hizmetleri Devam Edecek

Toçoğlu, “Kısa süre önce Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi ilgilendiren çok önemli bir altyapı yatırımının da müjdesini verdik. Bu kapsamda bu ilçelerimize 120 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Bu bölgenin atıksuları inşa edilecek 13 terfi merkezi aracılığıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Böylece bu bölgemizde de atıksu kaynaklı hiçbir sorun kalmayacak. Ayrıca kısa süre içerisinde Karapürçek Kanalizasyon Hattı Projesi için ihaleye çıkacağız. Yine güney ilçelerimizin de bu başlıkta önemli projelerle buluştu. Geyve’de 77 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ettik. Pamukova’da da 77 kilometrelik bir kanalizasyon hattı çalışmamız oldu. Hemşerilerimiz altyapı ve içmesuyunda asla sorun yaşamayacaklar. Bu konudaki çalışmalarımız artarak sürecek” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön