24 / 04 / 2024

Sakarya'da doğalgaz revize çalışmaları sürüyor!

Sakarya'da doğalgaz revize çalışmaları sürüyor!

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte 3 ilçede doğalgaz rezervi bulunmasına ilişkin, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının gözetimi ve denetiminde arama çalışmaları sürüyor" dedi.



Söz konusu çalışmaların uzun süreli bir faaliyet olduğunu vurgulayan Coş, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının gözetimi ve denetiminde arama çalışmaları sürüyor. İnşallah konuyla ilgili yeterli sonuçlara ulaşıldığında, rezerv tespiti gibi işlemler tamamlandığında ve arama faaliyetleri bütünüyle bitirildiğinde ilgili bakanlıkça kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır" diye konuştu.


DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Coş, yaklaşık 48 bin hektarlık alanda arama ruhsatı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "İki noktada yapılan sondajda doğalgaza rastlandığına dair bilgi var. Çalışmalar, uzun soluklu faaliyetler. Arama faaliyetleri konuyla ilgili planlar çerçevesinde gerektiğinde diğer alanlarda da yapılacak. Belki icap ettiği takdirde yeni sondajlar da açılacaktır. Arazi çalışmaları tamamlanıp teknik değerlendirmeler bitirildiğinde, konuyla ilgili sonuçlar netleştiğinde muhakkak ki bakanlığımız tarafından paylaşılacaktır. Çalışmayı yürüten arkadaşlara başarılar diliyoruz." Sakarya'da yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Söğütlü, Ferizli ve Serpan ilçelerinde doğalgaz rezervi bulunmuştu.


BAŞARILAR DİLEDİ

Görevine bir süre önce başlayan Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'a "hayırlı olsun" dileklerini ileten Coş, AA'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ajans çalışanlarıyla sohbet eden Coş, başarılar temenni etti. Yalçıntaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Coş'a dünyanın dört bir yanındaki önemli gelişmelere yer verilen Anadolu Ajansı 2015 yıllığını hediye etti. 


Sakarya Halk Gazetesi 



Geri Dön