25 / 04 / 2024

Sakarya'da hakemler için modern tesis inşa edilecek!

Sakarya'da hakemler için modern tesis inşa edilecek!

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha önce şehre müjdesini verdiğimiz Atletizm Pisti’nin hemen yanında hakemlerimize modern bir tesis kazandıracağız" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan,  ASKF Başkanı Yaşar Zımba, İl Hakemler Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Özgür Aygün ve çok sayıda hakem katıldı.


Büyükşehir’e Teşekkür

Programın açılış konuşmasını yapan Aygün, “Spora ve sporcuya desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle inşa edilecek yeni tesisimiz için her zaman istişare halindeyiz” dedi. Aygün’ün konuşması ardından söz alan Yıldırım ise, “Tüm hakem arkadaşlarımızla bizi bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bizler hakemler olarak elimizden geldiğince Sakarya sporunu yükseltmek için çalışma gayreti içindeyiz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


Tüm İlçelere Sentetik Saha

Programın devamında söz alan Başkan Toçoğlu, “Her zaman ifade ediyorum; spor camiasının içinde olmanın her zaman faydalarını görmüşümdür. Sporda edindiğim dostlar kadar siyaset alanında da dost edindim. Dostlarımla her zaman bir arada olmaktan memnuniyet duydum. Sakarya’da spor alanında elde ettiğimiz başarılarla her zaman gurur duyduk. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de spor yatırımlarımızla birlikte gurur duymaya devem edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak spor alanında önemli projeleri hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Yerel seçimler öncesi tüm ilçelere sentetik saha sözü vermiştik. Sentetik saha ve spor kompleksi projelerimizi merkezden başladık. Ve ilçelerimize de sentetik saha ve spor kompleksi kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.


Spora Destek

Toçoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Hizmete sunduğumuz sentetik saha ve spor kompleksi projelerimizle gençlerimizin spor yapmalarına imkân sağlamaya devam edeceğiz. Ekrem Karaberberoğlu Sakaryaspor Altyapı Tesisleri’nin geçtiğimiz günlerde resmi açılışını gerçekleştirdik. Biz göreve geldiğimizde Sakarya’da bir tane sentetik saha yoktu. Şuanda Kocaali, Karasu, Erenler ve Arifiye’de modern sentetik sahalar inşa ettik. Akyazı ilçemizde inşa edeceğimiz sentetik saha projemizin temelini attık. Kısa süre içerisinde de Sapanca Hacımercan’da da sentetik saha inşa edeceğiz.”


Hakemlere Modern Tesis

“Daha önce hakem kardeşlerimizle görüştüğümüzde hakemlerimiz için tesis inşa edeceğimizi gündemimize getirmiştik. Bu kapsamda tesis için yer tahsisi çalışmalarımıza başlamıştık. Yeni Sakaryaspor Stadyumu’nun karşısında rekreasyon alanında bir Uluslararası Atletizm Pisti inşa ediyoruz. Atletizm pisti yanında inşallah hakemlerimize modern yeni bir tesis inşa edeceğiz. Yer tahsisini kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Ardından da çalışmalarımıza başlayacağız. Proje ile hakemlerimiz atletizm pistinden de yararlanmış olacak. Tesis ve altyapı olmadan ne sporcularımız ne de hakemlerimizin başarılı olma şansıları olur. Bunu biliyor, bu doğrultuda çalışıyoruz.”


Desteğinizi Önemsiyoruz

“Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz yatırımlar güçlü ve istikrarlı hükümet sayesinde mümkün oluyor. Şehrimizde tüm ilçelerimizde altyapı yatırımlarının yanı sıra spor alanında yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Ülkemizde güçlü bir iktidar olursa hizmet etmekte ve ekonomik kaynak bulmakta zorlanmıyoruz. 7 Haziran seçimlerinde sonra önemli bir süreç yaşıyoruz. Ülkemizde ekonomi, siyaset ve güvenlik anlamında neler yaşadığımızı hep beraber görüyoruz. 1 Kasım seçimlerini artık bir parti meselesi olarak değil de ülkemizin geleceği olarak görüyoruz. Her zaman hakemlerimizin ve spor camiasının desteğini gördük. 1 Kasım seçimlerinde de ülkemizin geleceği için spor camiamızın desteklerini bekliyoruz."




Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön