26 / 04 / 2024

Sakarya'da hasarlı 17 okulu belediyeler yıkılacak!

Sakarya'da hasarlı 17 okulu belediyeler yıkılacak!

Sakarya'da depremde hasar gören 17 okul için yıkım karar verildi. Yıkım için hazırlanan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporunu tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de belediyelere yazı gönderdi.



Sakarya'da depremde hasar gören 17 okul için Ocak ayı sonunda yıkım kararı verildi. Adapazarı'nda 4, Akyazı'da 2, Ferizli'de 2, Hendek'te 3, Karasu'da 2, Sapanca'da 2, Kocaali'de 1 ve Pamukova'da 1 okulun yıkılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden keşif istedi. 

YIKIM MALİYETİ YÜKSEK 

Sakarya Yeni Haber'den Kaan Gümüşel'in haberine göre; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 17 okulun yıkılması için keşif raporları hazırladı. Yıkım maliyetinin enkaz maliyetinden daha yüksek olduğu için yıkımların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmasına karar verildi. Müdürlük, hazırladığı keşif raporunu Milli Eğitim'e gönderdi. 

BELEDİYELERE YAZI GÖNDERİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların yıkılması için Valilik tarafından ilçe belediyelerine yazı gönderdi. Belediyelerin önümüzdeki günlerde yıkımlara başlanacak. Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait arsalarda inşa edilmesi planlanan yeni okul binalarının yapılması için bakanlık ve il müdürlüğünün çalışmalara devam ediyor.

HAYIRSEVERLER HIZLANDIRABİLİR

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, konu hakkında yaptığı açıklamasında yeni okulların yapımı için bütçenin belirlenmesi beklediklerini açıklamıştı. Durmuş, "Sakarya’nın hayır severleri okul yaptırmak istiyorlarsa devreye girebilirler. Böylelikle bütçeyi beklemeden çocuklarımızı güvenli okullarına kavuşturabiliriz” diye konuştu.


Geri Dön